Ljepota

Kakav puder koristiti – Sedam savjeta za make up ljeti

Napisao admin

Nema što, već smo duboko u ljetu, iako toga nismo bili svjesni do nedavno zbog loših vremenskih prilika. Ipak, sada kada su nas vrućine natjerale da se ipak opustimo, prije nego u potpunosti zaboravite na brige, pročitajte još par savjeta.


Šminka ljeti (foto: cure.ba)

1. Prvo i prvo, spremite tekući puder negdje u najdonju ladicu. Ne kažem da ga ne smijete nositi, ali moje su preporuke da ga ipak zaobiđete ukoliko možete. Tekući puder su ljeti preteški za kožu jer i koža treba disati, a sjetite se samo da se znojimo kada je vruće i sparno. Radije upotrijebite samo malo korektora da prekrijete sitne nepravilnosti i puder u prahu ili kamenu na T-zoni da suzbijete sjaj.

2. Super, sad kad ste nanijele manje podloge, vrijeme je za sljedeći korak. Ono što će najbolje naglasiti preplanulu put je definitivno bronzer. Nanesite ga na najistaknutije dijelove lica, i to na čelo, obraze, bradu i nos. No ključna riječ je umjerenost jer, pretjerate li i stavite ga na cijelo lice, dobit ćete samo neprirodan izgled. Naravno, osim bronzera možete se poslužiti i shimmerima svih vrsta.

3. Naglasite usne sjajilom, i to što svjetlijim, a može i prozirnim. Teške, mat ruževe također pospremite u ladice jer vam neće trebati. Radije posegnite za balzamima za usne i to onima koji sadrže barem SPF 15. Moj prijedlog su Avonovi balzami koji fino mirišu i njeguju usne, piše sminkerica.com.

4. Na redu su oči. U dilemi koja sjenila izabrati, radije izaberite ona u prahu. Osobno nisam baš fan kremastih sjenila, a sad ih još zamislite ljeti na visokim temperaturama. Dakle držite se ipak onih u prahu jer su postojanija. Naravno, prije toga nanesite neku kvalitetnu bazu.

5. Sad kad znate koju vrstu sjenila izabrati, pitanje je koje boje koristiti. Kako se radi o ljetu, najlogičniji su izbor vesele i žive boje koje će osvježiti Vaše lice. Za večer se možete poigrati i jačim bojama, poput limeta zelene ili fuksija ružičaste, no apsolutni hit ljeta je tirkizno plava.

6.  Možda ne volite previše vodootporne maskare jer su teške i teže se skidaju od običnih, no probajte ih ponovno. Stavite jedan ili dva sloja na gornje trepavice i jedan na donje da spriječite razlijevanje maskare ispod oka. Koristit će Vam za vrućih ljetnih dana ili na plaži.

7. Općenito, nosite vedre i prozračne boje, a odjeća neka bude od što lakšeg materijala i što lepršavija. Tako neka bude i cjeloukupni vaš make up. U pravilu manje je više leži tajna zanata.

Kakav je Vaš ljetni make up? Koliko pažnje pridodajete šminkanju ljeti?

cure.ba

Komentari

komentara