Ljepota

Ne očajavajte – Kako se zauvijek riješiti bubuljica i mitisera?

Napisao admin

Neprijatno iznenađenje koje vam mogu prirediti bubuljice koje se pojavljuju povremeno na vašem licu znaju zaista da iritiraju. Međutim, postoji riješenje koje vam može pomoći da ih se već jednom otarasite.


Bubuljice (Foto: cure.ba)

Riješite se bubuljica i nelagodnih mitisera. Postoje načini da ih preduhitrite i da ih se riješite zauvijek. Neprijatnosti koje mogu da izazovu zaista znaju da opterete, ali nikada ne treba u potpunosti očajavati jer rješenje postoji. Donosimo vam nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da kontrolišete svoje bubuljice, ublažite ili ih se čak u potpunosti riješite.

Radite blagi piling

Piling je potrebno raditi barem jednom nedjeljno. Na taj način ćete odstraniti mitisere, odnosno nečistoće i odumrle ćelije sa lica i dozvoliti koži da diše. Piling ne smije da bude pregrub kako ne bi oštetio površinski sloj kože.

Održavajte higijenu lica

Lice sklono mitiserima i bubuljicama je preporučljivo umivati nekoliko puta dnevno, naročito pred spavanje. Umivajte se blagim, neutralnim sredstvima u kombinaciji sa hladnom vodom. Ne pipajte lice rukama jer su prepune bakterija i nečistoća koje vrlo lako mogu da se prenesu dodirom.

Ne dirajte bubuljice

Kopanje, stiskanje i grebanje bubuljica je najgora stvar koju možete sebi da napravite. Posao radije prepustite stručnjaku jer u protivnome se lice može upaliti, nakon čega neretko ostaju i ožiljci.

Skonite kosu s lica

Kosa je česti uzrok nastanka bubuljica jer se na njoj zadržavaju masnoće i razne nečistoće. Ukoliko imate šiške, perite ih češće, a čelo s vremena na vrijeme osvežavajte tonikom ili vlažnim maramicama.

Mijenjajte posteljinu i peškire

Masnoće i bakterije koje svakodnevno tokom noći prenosite s kose i kože na jastučnicu, takođe, mogu da budu uzročnik bubuljica. Isto je i s peškirima – zato uvijek treba da koristite odvojene peškire za lice i tijelo.

Kućni tretmani

Namažite bubuljice sokom od limuna, ostavite da se osuši, a potom isperite vodom.

Pomešajte sodu bikarbonu i malo vode dok ne dobijete pastu. Namažite kritične zone, ostavite oko 15 minuta i isperite.

U loncu skuhajte vodu i malo soli, a potom dobro naparite lice. Nakon toga napravite blagi piling.

Nahranite kožu prirodnom maskom koju ste prethodno sami napravili.

zadovoljna.hr

Komentari

komentara