Ljepota

Četrdesete nisu izgovor da igraš na sigurno: Vrijeme je život udariš nogom u zadnjicu!

Napisao A. K.

Godine nikome nikad nisu bile prepreka, samo nesigurnim izgovor

Ustani! Uspravi se! Vreme je da život udariš nogom u du*e!

Bilo je to tipično jutro. Pretraživala sam nešto preko interneta kada sam naišla na video snimak Oprine emisije u kojoj je gostovala Tina Tarner.

Tu pevačicu sam oduvek obožavala. Volela sam snagu kojom zrači, ličnost kojom privlači… Baš sam htela da pogledam šta radi poslednjih 10 godina i kako provodi vreme od kako više ne ide na turneje.

Njena priča o životu, karijeri, majčinstvu naterala me je da pomislim kako nikad, nikad ne smemo da prestanemo da se borimo!!!

Kada je imala 38 godina, Tina je uspela da pobegne od muža koji ju je zlostavljao. Ostavila je sve: karijeru, novac, decu i pobegla od njega. U dobi od 38 godina, morala je da počne sve iz početka. Nije imala ničiju podršku ni pomoć, morala je da se osloni samo na sebe.

Trebalo joj je šest godina da stane na svoje noge. Sve što je postigla, sama je uradila, bez ičije pomoći.

Inspirisana ovom pričom došla sam do ovog zaključka: Život je kratak – nikad ne znaš koliko daleko možeš da doguraš ako ne pokušaš!

1. Ne razmišljaj o prošlosti – ona te samo koči

Razni stručnjaci za razvoj karijere, reći će ti da karijeru moraš da razvijaš od dvadesete, pa do tridesete da imaš već neko radno iskustvo koje će ti pomoći da se uzdigneš na poslovnoj listi. Po njima, do četrdesete već možete da imate karijeru koja će vas izdržavati i osigurati vam bezbrižne penzionerske dane.

Sve je to lepo, ali teško da se život dešava po pravilu. Lepo je imati 20 ili čak 25 godina iskustva u jednom poslu. Ali život se danas odvija brzo, i ako se ne razvijate, ako ne radite na sebi, doći će neko i pregaziće vas uprkos svim tim godinama iskustva.

Često se dešava da neki posao koji je pre dvadeset godina bio aktuelan, danas i ne postoji. Da to za šta smo se školovali, više ne vredi.

Meni se desilo da sam ostala bez „sigurnog“ posla u struci. Nisam imala drugi izbor, već sam morala početi nešto „svoje“. Radila sam posliće koji su me ispunjavali i zarađivala sam dovoljno za svoju platu. Što se mene tiče – uspela sam! To mi je bilo dovoljno.

2. Pitajte za pomoć – nemojte da vas je strah!

Današnji svet se vrti oko one izreke: „Ti meni – ja tebi!“ ili „Ruka ruku mije“. Trgovanje uslugama danas je postalo aktuelnije i cenjenije od trgovine bilo kojim proizvodom.

Ne bojte se da pitate za pomoć jer nikad ne znate gde vas to može dovesti. Ništa ne pretpostavljajte – samo tražite i daće vam se!

3. Vi niste zaglavljeni u ovoj trenutno us***j situaciji

Zastrašujuće je ostaviti posao koji vam plaća račune i upustiti se u nešto tako rizično kao što je privatni posao ili bilo koji drugi novi posao. Međutim, ako ne sada, onda – kada?

Postoji ona izreka: „Pokreni se – nisi drvo!“ što znači da je svaka promena dobra stvar. Iz nje nastaju životne lekcije.

Kako da napravite velike životne promene: Nikada nije kasno za bolji život!

Tek nakon četrdesete ljubav postaje bolja: Više volimo, manje biramo i zakeramo!

Najteže je kukati i moliti Boga da se nešto promeni. Bog vam neće pomoći, ako sami sebi ne pomognete.

Ne dopustite da još jednu Novu godinu dočekate nesrećni na poslu koji ne volite. Pomerite se sa mesta, ne dopustite da budete zaglavljeni u toj vašoj us***j situaciji!

Izvor: Stil

Komentari

komentara