Ljepota

Dobar savjet zlata vrijedi – Najbolji savjeti za njegu lica koje možete dobiti

Napisao admin

Dobar savjet zlata vrijedi! Naučite od vrhunskih dermatologa sve što trebate znati da bi vam koža lica izgledala najbolje što može.


djevojka (foto:cure.ba)

Nakon spreja za lice, obavezno je hidratizirajte

‘Ako stavljate osvježavajući sprej za lice, onda je i hidratizirate’, kaže njujorška dermatologica Francesca Fusco. Sama voda isparava na koži i stvara suhoću. Ako niste u mogućnosti uvijek hidratizirati lice, birajte sprejeve s umirujućim i hidratizirajućim dodacima. 

Nanošenje kreme protiv sunca

Ako ne volite gnjecav utisak koji kreme sa zaštitnim faktorom ostavljaju na licu, nanosite ih spužvicom, što će pomoći da bolje prodru u kožu. 

Hranite lice jasminom

Ekstrakt jasmina djeluje umirujuće i bogat je antioksidansima. Potražite ulja za njegu lica koja sadrže ekstrakt jasmina za zdraviji izgled kože. 

Neka piling bude duži, a ne jači

Ako želite dubinski piling, lice masirajte duže, a ne jače. Prejakim pokretima oštetit ćete kožu. 

Oprezno s alkoholom

‘Više od jednog pića dnevno može izazvati povećanu proizvodnju masnoća i proširiti pore’, kaže dermatologica Susan Evans. Nedostatak sna može imati isti učinak, zato se pobrinite da ga imate dovoljno. 

Dva puta očistite lice

Ako nosite puno šminke, čistite lice u dva koraka. Prvo šminku i zaštitnu kremu uklonite nježnim sredstvom za skidanje šminke. Nakon toga koristite hidratizirajuću formulu za čišćenje lica s umirujućim, pomlađujućim efektom. Utrljajte je pokretima prema gore od vrata do čela. 

Dodajte kremu za zaštitu od sunca

Ako vaša omiljena dnevna hidratantna krema ne sadrži zaštitu od sunca, pomiješajte je sa zaštitnom kremom. 

Tablete od šipka

‘Učinak zaštitnih krema protiv sunca bit će poboljšan za čak 25 posto ako koristite suplemente na bazi šipka’, tvrdi losanđeleški dermatolog Howard Murad.

Net.hr

Komentari

komentara