Ljepota

Ovnu mirisi koji sadrže vaniliju, Lavice vole jače parfeme – Kakvi parfemi odgovaraju astro znakovima?

Napisao admin

Vjerujete li u izbor mirisa prema horoskopskom znaku?


Parfem (foto: cure.ba)

Prema astrološkim tumačenjima svaka astro grupa voli određene mirisne note, pa tako npr. vodenim znakovima odgovaraju citrusne note, a da vatrene astro znakove privlače upečatljivi orijentalni i cvjetni mirisi. Pa ako i niste pristalica horoskopa, možda se ipak odlučite isprobati nešto novo te isprobati miris prema svom astro znaku. Zašto da ne?

Vatrenom znaku Ovna najbolje odgovaraju mirisi koji sadržavaju vaniliju, đumbir, jorgovan ili karanfil. Lavice pak vole jače parfeme koji privlače pozornost. Odgovaraju im mirisi s notom origana, sandalovine i lavande. Cure rođene u znaku Strijelca su romantične, ali i avanturistice. Idealan su izbor za njih mirisi na bazi ljubičice, lavande, orhideje i vanilije te note naranče i limuna. Mlada britanska pjevačica Rita Ora, koja rođena u znaku Strijelca, luda je za parfemima, a njezin je omiljeni miris Chanel Chance koji je uvijek u njezinoj torbici.Zemljani znakovi (Bik, Djevica i Jarac) vole mošusne i ‘zelene’ note parfema. Curama rođenima u znaku Bika odgovarat će miris jasmina, jorgovana, magnolije, anisa i ciklame. Djevice imaju istančan ukus i sviđaju im se parfemi na bazi jasmina, lavande i vrbe. Pripadnice astro znaka Jarac vole tradiciju i red, a preferiraju mirise s bazom mimoze, mirte, ljubičice, kao i puderaste parfeme.

Vodeni znakovi (Rak, Škorpion i Ribe) rado biraju citrusne note. Račicama odgovaraju mirisi irisa i ljubičice, a Škorpionke uživaju u mirisima s bazom crvenog karanfila i jasmina. Sve traženija glumica Emma Stone rođena u znaku Škorpiona obožava zavodljivi miris Chanel Gardénia. ‘Uvijek špricnem malo tog parfema na jastuk kako bih laganije utonula u san’, rekla je Emma. Romantične Ribe vole mirise s bazom ljubičice, ruže i irisa.

Zračnim znakovima pristaju svježi, energični i cvjetni mirisi, pa tako će tako pripadnice astro znaka Blizanci odabrati mirise bazirani na irisu, lavandi, ljubičici, ružmarinu i menti. Vage su poznate po svom profinjenom ukusu, a odgovaraju im parfemi bazirani na mirisu ruže, karanfila, jasmina i vrbe. Cure rođene u znaku Vodenjaka, vole se nekonvencionalno odijevati, pa često biraju neobične mirise. Najbolje im odgovaraju parfemi koji razvijaju nekoliko različitih nota.

Nekoliko savjeta pri kupnji parfema:

Parfem je najbolje ne kupovati impulzivno. Bolje je pričekati nekoliko sati da vidite kako će se miris razviti na vašoj koži pa tek onda odlučite o eventualnoj kupnji.
Jednom kad odaberete svoj parfem, znajte da će se vam nos vrlo brzo naviknuti na njegov miris te ćete zbog toga često misliti da ste ga stavili premalo, a ustvari ćete drugima pretjerano mirisati. Pravilno nanijeti parfem znači koristiti ga u vrlo malim količinama – jedan do dva ‘štrcaja’ stavite na točke svog tijela koje najviše pulsiraju, kao što su zapešća, vrat i koža iza ušiju.

tportal

Komentari

komentara