Ljepota

VOĐENJE LJUBAVI U VODI: Ovo moraš da znaš o ovoj uzbudljivoj ljetnjoj aktivnosti!

Napisao A. K.

Dobro obrati pažnju…

Kada nastupi toplo, letnje vreme, osim želje za odlazak na more ili bazen, mnogi dobiju želju i da svoje seksualne aktivnosti malo začine upravo u vodi.

Naravno, iako verovatno u tom zanosu nećete razmišljati o posledicama, nije na odmet da budete upoznati sa njima:

Da li je seks u vodi bezbedan?

Mnogi parovi tokom letovanja žele da osete malo avanture, te smatraju da je seks na privatnoj plaži, bazenu ili đakuziju itekako romantičan. Međutim, postoji nekoliko razloga zašto se ne preporučuje. Na prvom mestu, imajte na umu da je seks na javnom mestu zabranjen, a drugi problem je kako se zaštititi od neželjene trudnoće i raznih infekcija.

Svakako, žene su mnogo više nego muškarci podložne gljivičnim i infekcijama urinarnog trakta, iritacijama, pa samim tim postoji veća verovatnoća od oboljevanja od polno prenosivih bolesti.

Da li se preporučuje seks u vodi, ukoliko želim da ostanem u drugom stanju?

Ne. Bez obzira na to koliko to zvuči senzualno i romantično, seks u vodi, i nije dobar izbor ukoliko želite da ostanete u drugom stanju, jer tom prilikom može doći do raznih infekcija. Ovo važi i za bazene, more, reku, ali i za đakuzi i kade.

Koje su posledice seksa u vodi?

Bazeni i đakuzi nisu adekvatno hlorisani i zbog toga je tu prisutan veliki broj bakterija

U principu, voda ne predstavlja problem, već najveći problem predstavlja so, hlor, ili bakterije koje mogu da prouzrokuju iritacije ili infekcije. U velikom broju slučajeva bazeni i đakuzi nisu adekvatno hlorisani, i zbog toga je tu prisutan veliki broj bakterija, a samim tim je veća verovatnoća za nastanak infekcija.

Čak i kada je bazen sadrži propisane količine hlora, i dalje postoji rizik od infekcija, a takođe hlor menja prirodnu pH vrednost vagine, što može da dovede do pojave gljivičnih infekcija. I slana voda iz mora predstavlja opasnost, kao i voda iz jezera i reka, zbog rizika od urinarnih infekcija.

Takođe, prilikom seksa u vodi može da dođe do raznih povreda.

Da li je kondom dobar vid zaštite?

Kondom sa velikom sigurnošću štiti od polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće, međutim proizvođači nisu testirali koliko je njegova sigurnost u vodi, i da li može da se ošteti zbog hemikalija u bazenima i kadama.

Međutim, jedno je sigurno, a to je da prilikom vođenja ljubavi u vodi kondom ne pruža dovoljno zaštite (lakše puca, može da spadne, a problem predstavlja i visoka temperatura vode u đakuziju ili kadi)

Ukoliko tvoja veza ima ovih 15 karakteristika, znaj da ćete opstati!

Da li su ostala sredstva za kontracepciju dobra zaštita za seks u vodi?

Pilule za kontracepciju nisu dovoljna zaštita za seks u vodi, jer ne štite od seksualno prenosivih infekcija, što predstavlja najveći problem. Isti problem važi i ukoliko kao kontracepciju koristite dijafragmu, spermicide, unutarmaterična sredstva…

Koji vid zaštite je najsigurniji?

Jedini vid zaštite koji je donekle bezbedan je ženski kondom, a glavna prednost mu je što ne može lako da sklizne. To je tanki, mekani, vrećasti poliuretanski plastični uložak koji se stavlja tako da oblaže unutrašnjost vagine. Ima dva savitljiva prstena: unutrašnji prsten sa zatvorenim krajem koji se koristi za umetanje femidoma u vaginu i da ga drži na mestu i spoljašnji prsten koji ostaje izvan vagine i prekriva je.

Ženski kondom je jedino sredstvo kontracepcije koje pored neželjene trudnoće štiti i od polno prenosivih bolesti, a da bi povećali efikasnost treba ga staviti pre ulaska u vodu.

Takođe, još jedna prednost je što je napravljen od poliuterana, a ne od lateksa, od čega se uglavnom prave muški kondomi. To ipak ne znači da su muški kondomi koji su napravljeni od poliuterana bezbedni u vodi, štaviše oni mnogo lakše pucaju.

Da li prilikom seksa u vodi mogu da ostanem u drugom stanju?

Naravno. I tokom seksa u vodi možete da zatrudnite! Štaviše veoma mali broj sredstava za kontracepciju su dobra zaštita od neželjene trudnoće.

Izvor: bebac.com

Komentari

komentara