Ljepota

6 frizura koje lako sami možete napraviti – Obožavamo pletenice! (FOTO)

Napisao admin

Ne znam kako je s vama, ali mene zaista impresioniraju kreativnost i domišljatost ljudi, posebice kada su u pitanju frizure, ali ne bilo kakve frizure – već frizure koje izgledaju predivno i komplicirano, a u stvari su potpuno jednostavne za napraviti.


Frizure (foto: zena.hr)

Upravo ćemo takvih šest frizura predstaviti danas – i svima njima osnova su pletenice – koje obožavam! Ovo su jednostavne, preslatke frizure za dugu ili srednjedugu kosu, i savršene su za svakodnevne situacije ili večernji izlazak.

Cvijet u kosi


Ova se frizura može napraviti na ravnoj,  valovitoj ili kovrčavoj kosi. No ovdje je prikazana na valovitoj kosi. Počnite s kovrčanjem donjeg sloja kose širokim električnim uvijačem (ili običnim uvijačima, krpicama, papilotima…), a zatim nakovrčajte i gornji dio. Nakon što završite kroz kovrče lagano prođite prstima, te na kraju pošpricajte s malo laka za kosu sa slabim ili srednje jakim držanjem (ne smije biti jači jer će samo otežati kovrče).

Za malo volumena, straga na tjemenu lagano natapirajte kosu. Sa svake strane, s prednjeg dijela, kod lica, uzmite po jedan pramen (niti pretanak niti preširok) i ispletite ih u pletenice. Za volumen – pletenice malo raširite prstima. Pletenice spojite straga i zavežite gumicom. Ovaj dio kose koji ste natapirali četkom malo povucite iznad pletenica – čisto da ne izgubite volumen koji ste prije postigli.

Sada raspletite te dvije pletenice i iz njih spletite jednu pletenicu, ne prečvrsto. Za volumen prstima ponovo raširite pletenicu, ali samo s jedne strane (one koja će na cvijetu biti s vanjske strane). Tu pletenicu sada savinite u cvijet i pričvrstite je ukosnicama.

Jednostavno a svečano


Frizuru krenite raditi na suhoj kosti. Kosi dajte teksturu uz pomoć pjene ili spreja za volumen prije sušenja. Želite izbjeći da vam je kosa glatka i u potpunosti izravnana, jer će vam onda previše lepršati. Ovako ćete je lakše “ukrotiti”. Možete je i blago nakovrčati širokim električnim uvijačem ili običnim velikim uvijačima.

Kosu podijelite na četiri dijela, s time da su oni naprijed kod lica manji. Zatim  sva četiri dijela ispletite u pletenice (obične ili riblju kost) – koje ne moraju biti uredne. Neka budu “labave” i pomalo račšupane, te ih još dodatno proširite prstima.

Sad je vrijeme i za sklapanje frizure. Počnite sa stražnjim pletenicama i samo ih preklopite jednu iznad druge i pričvrstite ukosnicama. Vrhove umetnite u kosu da se ne vide. Zatim i prednje pletenice svinite otraga i pričvrstite ukosnicama. Lagano izvucite nekoliko pramenova kose kako bi frizura izgledala mekanije i ležernije. Završite s lakom za kosu.

Ultra jednostavna – zavijena i podvučena frizura


Počnite sa suhom kosom.
Ako imate glatku svilenkastu kosu – dodajte malo pjene za kosu ili spreja za volumen kako biste dobili malo “grublju” teksturu kose. Kosu možete i blago nakovrčati širokim električnim uvijačem ili običnim velikim uvijačima.

Uzmite dva veća pramena s prednje strane (sa svake strane lica) i samo ih zarolajte prema natrag, spojite uvijene pramenove i pričvrstite gumicom. Ovo ne mora biti zalizano i jako zategnuto – cilj je da izgleda ležerno i pomalo raščupano.

Svu kosu straga spletite u labavu pletenicu i pričvrstite gumicom, te je još razvucite. Pletenicu savinite prema unutra (broj 6), podvrnite pod zarolane pramenove i pričvrstite  ukosnicama, tako da se vrhovi ne vide. Da bi frizura izgledala još ležernije – povucite lagano pokoji pramen i za kraj finiširajte lakom za kosu

Čvor-pletenica, uže-pletenica i rep s mini pletenicom

Čvor-pletenica: S obje strane repa uzmite tanki pramen i s prednje strane ih svežite u jednostruki čvor, zatim pramenovima “obgrlite” rep i straga ih samo “prekrižite” (tako da je sada pramen s desne strane na lijevoj strani). Zatim uzmite još dva tanka pramenčića i dodajte ih ovim početnim te ponovo s prednje strane svežite jednostruki čvor i straga samo “prekrižite”. Ponavljajte tako do dna repa stalno dodajući tanke pramenove kose.


Uže-pletenica: rep podijelite u dva jednaka dijela. Oba dijela zarolajte u istom smjeru (recimo i smjeru kazaljki na satu), a zatim ih savinite jedan oko drugog u suprotnom smjeru (u smjeru suprotnom od kazaljki na satu).


Rep s mini pletenicom: Podijelite rep u tri dijela, srednji neka bude tanji od ostala dva. Taj srednji ispletite u pletenicu i pričvrstite gumicom. Zatim sva tri dijela ispletite u normalnu pletenicu.




zena.hr

Komentari

komentara