Ljepota

Nekoliko savjeta – Makeup ideje za Valentinovo 2013. (FOTO)

Napisao admin

Još uvijek ne znate kako se dotjerati? Donosimo vam nekoliko jednostavnih makeup lookova.


Make up (foto: Ecotools.com)

Ljubav je u zraku i veljača je naš omiljeni mjesec za romantiku i senzualni makeup. Frizuru ste odabrali, ali sa šminkom još kaskate? Želite nešto što je odmak od svakidašnjeg, a opet jednostavno i lijepo? Bez brige – mi ćemo se pobrinuti za vas i predložiti vam nekoliko ideja koje sami možete kreirati sa šminkom koju već imate kod kuće.

Zavodnica
 
Ljepotice koje žele seksi, a opet klasični makeup look mogu to postići birajući suptilno definirane oči i naglašene usne. Nema jednostavnijeg od ovoga, a tako je senzualan i priziva duh glamuroznih prošlih vremena. Sve što vam treba je crni tuš za oči, malo maskare, rumenila i vaš omiljeni intenzivni ruž za usne. Gornji kapak uz liniju trepavica naglasite crnim tušem za oči, liniju produljite i nakon ruba oka te završite s “kvačicom” za seksi mačji pogled. Nanesite maskaru, te rumenilo. A sve finiširajte svojom omiljenom nijansom crvenog ruža (ili ljubičastog koji je ove zime totalno in”). Stopite se s ovim zavodljivim i jednostavnim makeup lookom i budite spremni ponovo svog dragogo oboriti s nogu!

Misteriozna

Ako vas nije strah poigrati se sa intenzivnim nijansama sjenila odlučite se za senzualni, misteriozni smokey eye makeup koji će svojim intenzitetom otopiti svakog muškarca. Dubinu i dramu vašem pogledu dodajte metalik zemljanim tonovima, ili pak smaragdno zelenom ili kraljevskom ljubičastom. Za koju god se boju i kombinaciju odlučili tamnije nijanse kombinirajte sa svjetlijima kako biste napravili savršen, a opet ne pretjeran smokey eye – pravilo je – svjetlije prema tamnijem od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom. Tamniju nijansu nanesite i na pregib oka. Sve završite sa nekoliko slojeva maskare i malo rumenila na obrazima. Na usnice nanesite ruž boje kože ili samo prozirno sjajilo.


Romantična noć kod kuće

Ako za Valentinovo ostajete kod kuće, to ne znači da se ne možete malko urediti. Ključ ovog looka je savršeno nanesena podloga, svjež sjaj kože i naglasak na trepavicama.


Podloga

Dakle, za početak pripremite kožu korektorom i tekućim puderom. Nakon toga nanesite i puder u prahu ili kamenu kako biste matirali lice i izbjegli primanje rumenila za tekući puder.  Nakon toga stvorite predivne visoke jagodice strateškim konturiranjem – mat bronzer ili sjenilo (ili puder u prahu) koje je dvije nijanse tamnije od vaše kože nanesite ispod vaše prirodne jagodične kosti prema rubu lica i prema gore. Slijedite liniju kosti, a cilj je kreirati blagu sjenu, NE jasno definiranu tamnu crtu. Nakon toga highlighter puder nanesite na vrh jagodične kosti. Na jabučice obraza nanesite blago ružičasto rumenilo

Oči

Olovkom ili sjenilom naglasite obrve. Sjenilo boje kože (može koju nijansu svjetlije) nanesite na kapak sve do obrve. Koristeći tamnije smeđe sjenilo naglasite pregib oka i vanjski kut oka. Isto sjenilo nanesite i uz rub trepavica na donjem kapku. Većim kistićem oba sjenila “blendajte” da prijelaz boje bude postepen. Na trepavice nanesite najmanje dva sloja crne maskare, koncentrirajući se na vanjsku polovicu trepavica.

Usne

Završite šminkanje s malo koraljnog ruža. Na sredinu usana nanesite malo prozirnog sjajila kako biste dobili iluziju volumena.

Makeup za izlazak za plave ili sive oči

Pripremite podlogu kao i u prethodnom slučaju.

Oči

Olovkom ili sjenilom naglasite obrve. Na kapak, sve do obrva nanesite sjenilo boje kože ili primer. Uz liniju gornjih trepavica nanesite crni tuš za oči. Liniju podebljavajte postepeno prema vanjskom kutu oka (to će otvoriti pogled i oči će izgledati veće). Crnu olovku nanesite na vodenu liniju (unutarnji dio kapka) gornjeg i donjeg kapka. Nanesite svjetlucavo sjenilo tamno ljubičaste boje (patlidžan) na gornji kapak sve do linije pregiba. Tamnije sivo sjenilo nanesite na vanjski kut oka gornjeg kapka i u tankoj liniji uz trepavice na donjem kapku. Svijetlo krem sjenilo nanesite na unutarnji kut oka i ispod obrva. Sve boje izblendajte da prijelaz bude postepen. Nanesite dva do tri sloja crne maskare.

Usne

Naglasak ostavite samo na očima. Na usne nanesite ruž boje kože.

Makeup za izlazak za zelene ili smeđe oči


Oči

Nakon pripremljene podloge cijelog lica na cijeli gornji kapak nanesite svjetlucavo zlatno sjenilo. Kao i u prethodnom slučaju, uz liniju gornjih trepavica nanesite crni tuš za oči te je postepeno podebljavajte prema vanjskom kutu oka. Smaragdno zelenu (ili neku tamnozelenu) olovku nanesite na vodenu liniju (unutarnji dio kapka) gornjeg i donjeg kapka. Na gornji kapak – na vanjski rub oka i u pregib (čak malo iznad pregiba – ali jako malo) nanesite malo smaragdno zelenog ili petrolej tamnozelenog sjenila. Sve dobro izblendajte tako da se povežu zelena i zlatna boja. Nanesite dva ili tri sloja crne maskare.

Usne

Šminkanje dovršite nanošenjem tamno crveno-ružičastog (neka takozvana “berry” nijansa) ruža za usne koji će dodatno naglasite vaše oči!

zena.hr

Komentari

komentara