Ljepota

Savjeti – Rješenja za čupavu i neposlušnu kosu

Napisao admin

Čupava i neposlušna kosa može učiniti da izgledate nespretno bez obzira koliko ste lijepi.


Kosa (Foto: Cure.ba)

Ona je također vrlo problematična za friziranje. Kosa postaje neposlušna kada se osuši nakon pranja. Osobe s kovrdžavom kosom su sklonije ovakvim problemima. Održavanje ovakve kosa može biti zaista zamorno. Svi hemijski tretmani dostupni za suhu, čupavu i neposlušnu kosa mogu vam dati olakšanje samo za neko vrijeme. Dakle, prestnite trošiti novce na hemijske proizvode i isprobajte neke od sljedećih prirodnih lijekova za neposlušnu kosu.

1. Majoneza.

Koristite majonezu umjesto nekog hemijskog regeneratora za neposlušnu kosu. To je vrlo dobar prirodni regenerator koji ima dugotrajne učinke. Nanesite majonezu na cijelu dužinu vaše kose od korijena do vrhova. Stavite na kosu kapu za tuširanje. Ostavite majonezu na kosi  20-45 minuta, a zatim je isperite. 

2. Banana.

Zgnječite jednu bananu i pomiješajte je sa 1 – 2 kašike ulja badema ili avokada. Nanesite smjesu na cijelu kosu i ostavite je 20-25 minuta. Dobro isperite. Možete lako vidjeti razliku u teksturi vaše kose nakon pranja. Kosa će postati puno lakša za pravljenje, glatka i sjajna. 

3. Tretman vrućim uljima. 

Tretman vrućim uljima jednom sedmično je jedan od najboljih rješenja za neposlušnu kosu. Zagrijte 2-3 kašike ulja od badema ili kokosovog ulja. Masirajte nježno vaše tjeme ovim vrućim ulje. Ostavite preko noći. Operite ga sutradan.

4. Pivo.

Pivo je odličan losion za kosu. Nanesite na kosu pivo, uz pomoć spreja i ostavite da stoji 10 – 15 minuta, a nakon toga isperite toplom vodom. 

5. Zdrava prehrana.

Posljednji savjet i najvažniji od svih, jeste da bi trebali imati zdravu i uravnoteženu prehranu kako bi se osloboditi od neposlušne  kose. Jedite puno povrća i pijte vodu u izobilju. Također bi trebali izbjegavati napitke poput kafe i alkohola. Oni čine da naše tijelo gubi vlagu. 

ljepota.ba

Komentari

komentara