Ljepota

Aspirinom na bubuljice

Napisao H. H.

Da je aspirin lijek izbora protiv zgrušavanja krvi, groznice i bolova odavno se zna. Međutim, stručnjaci sa Univerziteta u Majamiju nedavno su ustanovili da izmrvljeni aspirin pomiješan sa nekoliko kapi vode može smiriti i upaljenu kožu na kojoj se pojavljuju plikovi.

Ovaj recept iz narodne medicine praktično je dobio podršku i u stručnim krugovima dermatologa, a dr. Lesli Bauman sa Univerziteta u Majamiju kaže da nanijeta smjesa prodire u pore kože i djeluje na nju protivupalno. Stručnjaci međutim upozoravaju da ovu vrstu lijeka ne smiju koristiti osobe osjetljive kože, jer može da je još više iritira.

Ovaj recept iz narodne medicine praktično je dobio podršku i u stručnim krugovima dermatologa, a dr. Lesli Bauman sa Univerziteta u Majamiju kaže da nanijeta smjesa prodire u pore kože i djeluje na nju protivupalno. Stručnjaci međutim upozoravaju da ovu vrstu lijeka ne smiju koristiti osobe osjetljive kože, jer može da je još više iritira.                                                                                 zdravlje.avaz.ba

Komentari

komentara