Ljepota

VIZAŽIST KOSTA MILJKOVIĆ PREDLAŽE ČETIRI BRIDAL MAKE UP LOOKA

Napisao H. H.

Osim odabira one savršene vjenčanice iz snova, svaka mladenka veliku pažnju pridaje i prikladnom make upu. To ni ne čudi jer na onaj najvažniji dan u životu želi izgledati besprijekorno.

Oko odabira vjenčanice uvijek se lome koplja. Kratka, duga, glamurozna ili jednostavnija, lepršava ili uska – brojni su ukusi i razne haljine. No, oko make upa se sve mladenke slažu – on treba na prirodan način istaknuti one najljepše crte na licu. Tom misli vodiljom vizažist Kosta Miljković kreirao je četiri looka koja u prvi plan stavljaju oči te na elegantan i decentan način naglašavaju prirodne crte lica. Za bridal look svakako treba izbjegavati jarke i upadljive boje, a birati one prirodne, nježnije i romantičnije. Vodeći trend su bronzane boje koje će izvrsno naglasiti i u fokus staviti oči.

Za mladenke koje vole potpuno prirodni look idealan je nude make up koji će nježno istaknuti vaše crte lica koristeći decentnije boje, dok su parcijalne umjetne trepavice odličan odabir za dodatno otvaranje i isticanje očiju. Ako ipak preferirate jače naglašene oči, birajte make up koji tamnijom nijansom na donjem kapku unosi dozu glamura u cjelokupni look. Odvažnije mladenke odabrat će sjajnu bronzanu, pomalo metalik boju na očima koja stvara svojevrsnu romantičnu dramu. U ovom slučaju trepavice su blago naglašene kako cjelokupni look ipak ne bi bio pretjeran. Ljubiteljice retro looka, odlučit će se za upadljiv tuš na očima i naglašene gornje i donje trepavice.

“Idealno je kada se djevojke za svoj najvažniji dan prepuste rukama profesionalaca i daju nam potpuno povjerenje. Nama je posao i cilj da svaka od njih taj dan bude najljepša što može biti. Svako šminkanje je posebno za sebe, stoga ne bih generalizovao make up koji je striktno određen za vjenčanje. Pristupam svakoj klijentici posebno, s posebnom pažnjom i posvećenosti. Ova četiri looka su moja lična preporuka za mladenke, a obuhvataju jako light look do onog jačeg. Na taj način zadovoljene su sve želje budućih mladenki, a svaki look pojedinačno ističe samo ono najljepše na ženskom licu”, objasnio je Kosta Miljković.

Sva četiri looka na prirodan način naglašavaju crte lice. To je postignuto uz pomoć nježnog rumenila i highlightera koji ističe sve najvažnije dijelove lica i pruža mu blistav izgled koji fantastično izgleda na svakoj fotografiji. Cjelokupni lookovi su zaokruženi nude nijansom ruža koji je postojan tokom cijelog dana i večeri. Ipak svaka mladenka želi lijep, ženstven i elegantan look o kojem ne mora brinuti tokom samog vjenčanja,piše modamo.info

Komentari

komentara