Ljepota

Par trikova – Kako dobiti nezaboravni volumen u kosi

Napisao admin

"Muka po tankoj kosi" je glavna briga mnogih cura. Imaš rijetku kosu bez volumena? Ili možda nježnu i tanašnu? Bez brige, s nekoliko osnovnih tehnika svi tvoji problemi bit će dio prošlosti!


kosa (foto:cure.ba)

Pomoću samo nekoliko jednostavnih trikova možeš si pomoći da tvoja kosa bez volumena izgleda gusto i bujno:

1. Slojevitost

Prvi i osnovni korak je podšišati donji sloj kose nekoliko centimetara kraće od vanjskog sloja. Slojevi dodaju izgled punoće slaboj kosi. Ako takvu frizuru još nisi napravila, brzo mijenjaj frizera jer to već i ptičice na grani znaju! 

2. Pramenovi

Postoji dvostruki razlog za izraditi pramenove. Prvo, dodavanjem više nijansi stvaraš iluziju guste kose. Također, kako nam stručnjaci poručuju, peroksid nabubri korijen vlasi što čini kosu punijom.

3. Kraća frizura

Priznaj si, dugu bujnu kosu nikad nećeš imati. Zapravo, upravo je to najgora frizura za tanku kosu. Kosa se na ramenima razdijeli i izgleda još tanje. Nađi si odgovarajuću frizuru koja nije duža od ramena.

4. Nježno sušenje

Nemoj izlagati kosu nepotrebnoj vrućini. Nakon pranja pusti kosu neka se gotovo cijela osuši, a zatim uključi fen i uz pomoć okrugle četke podigni korijen kose. Razdijeli kosu u toj fazi na suprotnoj strani, a tek kad je kosa suha razdjeljak stavi gdje i obično, prenosi index.

PLUS! Nikako nemoj koristiti teške kreme, gelove i sprejeve za kosu! Najbolji proizvod za stiliziranje za ovaj tip kose je pjena. Stavi ga na vlažnu kosu i dobro pročešljaj kako bi se sve vlasi prekrile.

Ipak želiš bujnu i gustu kosu kakvu ovi trikovi ne mogu postići? Nema problema, ekstenzije su kao stvorene za tebe, a današnje sintetske verzije izgledaju potpuno prirodno.

cure.ba

Komentari

komentara