Ljepota

Priča koju trebate pročitati i dobro zapamti: Došla je u salon sa ovakvom kosom, reakcija frizerke oduševila cijeli svijet!

Napisao H. H.

Facebookom se širi fotografija žene čija kosa izgleda zapušteno, neuredno i zamršeno – i to sa divnom porukom koju svaki čovek, bez obzira na to koliko godina ima ili kog je spola – treba da pročita.

Frizerka Kejt Lengman koja radi u “Ulta” salonu u Americi, iznenadila se kada joj je u salon ušla žena vidno zapuštene kose i počela da bira proizvode za njegu i pranje kose. Nakon što ju je frizerka pitala šta joj treba, žena se rasplakala i otkrila da šest mjeseci nije ustajala iz kreveta zbog teške depresije. Svih šest meseci nije ni prala ni češljala kosu – sad je konačno smogla snage da ustane i želi da ponovo izgleda lijepo, piše “Noizz“…

Frizerka je predložila ženi da joj ona sredi kosu, jer je bilo jasno da se punđa tokom ležanja u krevetu pretvorila u jedan veliki dred. Iako ni sama nije znala kako će tačno da se izbori sa toliko zapuštenom kosom, bila je spremna da uradi sve kako bi pomogla toj ženi.

Dogovorile su se oko termina za šišanje i žena je izašla iz salona. Kad je došao njen termin, nije se pojavila. Dvije sedmice kasnije je pozvala i ponovo zakazala šišanje, ali se ponovo nije pojavila.

“U tom trenutku sam shvatila da se vjerovatno više nikada neće pojaviti. Slomilo mi se srce. Jako sam željela da joj pomognem”, iskrena je Kejt.

A onda se jednog dana, iznenada, žena pojavila na vratima salona i pitala da li mogu da joj srede kosu odmah, dok je snaga nije izdala.

“Naravno, rekla sam ‘da’. Nije me bilo briga koliko ću dugo ostati u salonu, željela sam da se ona bolje osjeća”, nastavlja Kejt svoju priču koja je raznježila milione ljudi. Lengmanova je provela osam i po sati radeći na njenoj kosi. Samo za češljanje koj je trebalo preko četiri sata.

Ali, kako se friziranje bližilo kraju, vidjelo se da žena u stolici postaje sve sretnija. Vidjela se iskra u njenom oku – iskra koju depresivni ljudi tako lahko gube, a teško ponovo pronalaze.

Na kraju, kad je uspjela da provuče prste kroz svoju novu, predivnu kosu – žena se zarumenila od uzbuđenja. Bila je iskreno sretna.

Ova priča se danas širi društvenim mrežama kao podsjetnik da je ponekad tako malo potrebno da nekome pomognete – i da je ponekad depresivnim ljudima baš to malo, to što mnogima djeluje beznačajno, najbitnije da se trgnu.

Komentari

komentara