Kuća i hrana

Pečena piletina s parmezanom

Napisao H. H.

Za današnji ručak!

Sastojci

25 g svježih krušnih mrvica napravljenih od 1 kriške bijeloga kruha, bez korice
75 g sitno naribanog parmezana
2 sitno nasjeckana mlada luka
naribana korica i sok od 1 limuna
50 g rastopljenog maslaca
morska sol i svježe mljeveni crni papar
4 komada pilećih prsa, bez kože
2 čajne žlice nasjeckanog svježeg peršina
Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. U malenoj zdjeli pomiješajte krušne mrvice, parmezan, mladi luk, koricu limuna, maslac i začine. Mješavinu rasporedite na pileća prsa i vilicom pritisnite na meso. Pileća prsa stavite u plitku posudu za pečenje i pecite 20 minuta. Izvadite piletinu iz posude za pečenje i držite na toplom. Dodajte limunov sok i peršin u sokove od pečenja u posudi, te dobro promiješajte. Time prelijte piletinu i odmah poslužite.

Komentari

komentara