Kuća i hrana

Trikovi iz kuhinje – Ukus kafe pojačat ćete sa malo soli

Napisao admin

Predstavljamo vam savjete vodećih svjetskih kuhara, koji će vam pomoći da hrana koju inače spremate bude ukusnija. U Francuskoj je običaj da se mrkvi dodaje šećer, što nije strano ni našoj, nacionalnoj kuhinji…


Kafa (Foto: Cure.ba)

Poenta je istančati i povećati ukus namirnica, pa tako, na primjer, paradajzu je bolje dodati šećer umjesto soli koja pojačava kiselost, dok je interesantno da u kafu stavite prstohvat soli, čime se poboljšava ukus kafe.

Dok kuhate paradajz pojačaćete njegovu izvornu aromu ako otkinete list sa grančice pardajza i ubacite ga u vodu u koju kuhate paradajz!

Dodajte ljutoj paprici čolokadu. To dodaje specijalan ukus chiliju i dobro je poznat trik na jugu gdje je pravljenje chilija uobičajeno.

Poželjno je u jela sa jabukama osim cimeta i oraščića dodati i ekstrakt vanile, a jagode je ukusno posuti biberom!

cure.ba

Komentari

komentara