Kuća i hrana

Za svaku prigodu – Ukusna torta sa jagodama

Napisao admin

Svak od vas je bar jednom probao napraviti kolač sa jagodama.Da li ste ikad isprobali ovaj recept?


Torta sa jagodama (Foto: Cure.ba)

Za podlogu trebate:

200 g keksa, bilo plazma ili petit

1 šalica mljevenih lješnjaka ili badema

125 g maslaca

Za kremu:

3 dcl slatkog vrhnja ( creme patisserie )

3 dcl kiselog vrhnja velike masnoće 12% ili 20%

150 g šećera u prahu

1 vrećica želatine

5 žlica hladne vode

sok od 1 limuna (ili manje, zavisi kako volite)

500 g jagoda ili dok ne popunite kalup

Za preljev:

300 g voća

1 dcl vode

100 g šećera ili manje zavisi kako je slatko voće

Upalite rernu na 200C, kekse sameljite, sameljite bademe ili lješnjake, maslac otopite i sve zajedno dobro pomiješajte rukama.

U okrugli kalup za tortu stavite masni papir, zatim stavite smjesu od keksa i lagano utisnite, ne prejako.

pecite nekih 3-4 minute i izvadite van da se hladi.

Krema:

Želatinu pomiješajte s 5 žlica hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri.

Dok ona stoji, izmiksajte 3 dcl Meggle Creme Patisserie sa150 g šećera u prahu, zatim dodajte 3 dcl Meggle kiselog vrhnja i sok od limuna i još to malo smiksajte da se spoji.

Želatinu vratite na laganu vatru da se otopi i malo po malo dodavajte u smjesu Meggle Creme patisserie vrhnja i miksajte cijelo vrijeme dok se sve ne spoji.

Jagode (ili drugo voće) operite, očistite i posložite po keksu, zalijte kremom od vrhnja i šlaga i stavite da se ohladi.

cure.ba

Komentari

komentara