Kuća i hrana

Mliječne kocke: Mekan, sočan i savršen – kolač u koji ćete se zaljubiti istog trenutka!(RECEPT)

Napisao H. H.

Mekane i sočne mliječne kocke oduševiće i one koji nisu ljubitelji kolača. Sa njima jednostavno nema greške

Potrebni sastojci:

Korice:

6 jaja
120 gr šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakao praha
3 kašike ulja
50 ml hladne vode
1 prašak za pecivo ( 10 gr )
200 ml mleka za prelivanje kore

Krem:

1l mleka
8 kašika gustina ili brašna
5 kašika šećera
100 gr šećera u prahu
200 gr margarina ( ili 250 ml slatke pavlake, onda bez šećera u prahu )

Čokoladni deo:

100 gr crne čokolade
100 gr mlečne čokolade
3 kašike ulja
10 kašika Priprema:

Ulupati penasto belanca uz dodavanje šećera. Doliti vodu i opet mutiti.

Dodavati jedno po jedno žumance, pa u mlezu sipati ulje. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti varjačom ili žicom za mućenje.

Istresti u obložen pleh ( 30 x 20 cm ) i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i onda smanjiti na 180. Peći biskvit oko 20 minuta zavisno od rerne. Ako niste sigurni pred kraj kad mislite da je kora gotova testirajte čačkalicom, ukoliko izađe suva kora je gotova.

Pomešati brašno ( gustin ), šećer i 200 ml mleka, a ostatak mleka staviti da provri. Kada mleko provri zakuvati umućenu masu i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre da se potpuno ohladi.

Margarin sobne temperature penasto umutiti sa šećerom u prahu pa im dodati pola ohladjenog krema, umutiti pa dodati ostatak i opet umutiti. Ukoliko ne želite da dodate margarin, ulupajte 250 ml slatke pavlake, da bude čvrsto pa je dodajte ohaldjenom kremu i sve umutite, ne brinite neće biti retko nego fino kremasto,piše Stil

Staviti sve sastojke za preliv i otopiti, mešati da se sjedinte.

Preliv treba da je redak. Ako vam je gušći, jer sve to zavisi od čokolade, dodajte još malo mleka, nekoliko kašika i ostavite da se hladi. Dok se hladi malo se zgušnjava ali je i dalje ređi.

Ohlađenu koru presecite vodoravno da se dobiju dve tanke korice pa ih prelijte sa mlekom, obe ravnomerno svuda. Nanesite pola krema na koru pa preko nje pola preliva. Ostavite u frižider 10 minuta, da se taj preliv malo stegne. Za to vreme na drugu koru nanesite ostatak fila. Kada izvadite prvu koru iz frićidera na nju stavite drugu koru koju ste namazali i onda na nju opet preliv, ostatak. Stavite sve u frižider nekoliko sati.

Komentari

komentara