Kuća i hrana

Uštedite novac i živce: Ove stvari nikada ne stavljajte u veš mašinu

Ves masina - Blogstop.com
Napisao H. H.

Ove stvari nikako nemojte ubacivati u veš-mašinu, ako želite da sačuvate i vrijeme i novac.

1. Kovanice

Svima se bar jednom desilo da kovanice završe u veš-mašini. Međutim, baš one mogu napraviti veliku štetu, a evo i zašto.

Kovanice tokom pranja mogu da prođu filter i da završe u odvodnoj pumpi i tako unište krilca u odvodu. Takođe mogu da se zaglave u odvodnoj cijevi i da blokiraju izbacivanje vode iz veš mašine, a u retkim slučajevima mogu oštetiti i staklo na vratima bubnja.

2. Ključevi

Ključevi nikako ne bi smjeli da završe u mašini za pranje veša, zato dobro provjerite sve džepove prije nego što ubacite farmerke na pranje.

Razlog za to je što ključevi mogu ogrebati unutrašnjost mašine, oštetiti bubanj i stakleni dio vrata.

3. Grudnjak sa žicama

Ono što može oštetiti vašu veš-mašinu je i grudnjak sa žicama. Osim što vam žica iz grudnjaka može oštetiti drugu odjeću, može uništiti i gumu veš-mašine.

4. Dlake kućnog ljubimca

Dlaka vašeg ljubimca može naštetiti vašoj veš-mašini jer se može zalijepiti za bubanj ili što je još gore – začepiti odvod.

5. Otirači za cipele

Otirači za cipele nikako ne bi smeli završiti u veš mašini i zato se preporučuje da ih operete ručno jer guma sa otirača može oštetiti pumpu i odvod mašine.

6. Patike

Patike ne bi trebalo da perete u veš mašini i to ne samo zbog mašine, već i zbog njih samih. Čak i kada ih perete na 40 stepeni one se smanje,piše Aura

Komentari

komentara