Kuća i hrana

Mini recept – Tiramisu s borovnicama i limunom

Napisao admin

Za odličan dezert je potrebno malo mašte, par sastojaka i malo vremena. Upravo takav je i ovaj osvježavajući tiramisu za koji vam je potrebno manje od pola sata.


Tiramisu (foto: metro-portal)

Sastojci

    jedan do dva limuna
    550 grama borovnica
    170 grama šećera
    60 ml vode
    500 grama mascarponea ili tučenog vrhnja
    85 grama piškota

 
Priprema

Narendajte limunovu koru te iscijedite oko 60 ml soka.
U šerpi srednje veličine pomiješajte 220 grama borovnica, 55 grama šećera i 15 ml vode. Zagrijavajte na srednjoj temperaturi 5 minuta ili dok borovnice ne omekšaju i sok se ne zgusne, povremeno miješajući. Prebacite u zdjelu srednje veličine i dodajte još 220 grama borovnica te izmiješajte.
Pripremite sirup od limuna: pomiješajte 55 grama šećera i ostatak vode te zagrijavajte na jačoj temperaturi do 3 minuta. Dodajte 45 ml soka od limuna i pola kašičice limunove kore.
U posudi srednje veličine pomiješajte mascarpone, preostali šećer, 15 ml soka od limuna i preostalu limunovu koru.
U tepsiji dimenzija 20 x 20 cm poredajte polovinu piškota. Koristeći četkicu, nanesite pola količine limunovog sirupa od limuna. Nakon toga ravnomjerno nanesite mješavinu borovnica. Preko borovnica poredajte preostale piškote. Ponovo, koristeći četkicu, nanesite preostali sirup. Ravnomjerno nanesite fil od mascarponea. Prekrijte i ostavite u frižideru preko noći. Prije serviranja, “nabacite” preostale borovnice.

metro-portal

Komentari

komentara