Kuća i hrana

Mnogi su počeli zamrzavati limun, razlog zašto bi svi trebali to napraviti

Napisao H. H.

Limun, kao i limunov sok omiljeni su dodatak pićima i jelima cijele godine. Iz tog razloga se trudimo u kuhinji uvijek imati barem nekoliko komada kako bi nam uvijek bili pri ruci. Limuni imaju i brojne benefite za naše zdravlje jer su bogati vitaminom C, poboljšavaju probavu, djeluju antibakterijski, reguliraju krvni pritisak te brojne druge stvari.

Nažalost, limuni ne mogu trajati koliko bi mi baš htjeli pa ako ih ne iskoristimo na vrijeme, oni strunu. No, dobra vijest je da možeš preduhitriti taj proces i osigurat si da uvijek imaš limun koji ti je potreban. Ako ga želiš sačuvati, najbolji način je da ga zamrzneš. Smrzavanjem ne samo da ćeš kasnije moći koristi sam plod, već i njegov sok te koricu koja nam uvijek daje fin okus u desertima. Još jedna dobra stvar kod smrzavanja limuna je i to što ćeš ga tako lakše moći koristiti, prenosi “Miss7“.

Naravno, ni sam proces spremanja u zamrzivač nije kompliciran, no važno je da pratiš određene korake kako bi dobila što bolje rezultate.

Izaberi limun koji nema mekane dijelove te nema tamne mrlje po sebi.

Prvo operi plod s vodom, a ako imaš voćni deterdžent, možeš i s njim. Druga opcije je da pomiješaš vodu i ocat, a to se pokazalo kao učinkovit način za uklanjanje pesticida.

Pripremi vrećice za zamrzavanje koje na sebi imaju zatvarač.

Zamrznuti možeš cijeli limun, naribani, limunov sok, narezani limun na kriške te naravno koricu od limuna koja uvijek dobro dođe, a ima i deset puta više vitamina nego samo voće. Glavna stvar zašto se ovo uopće radi jest da možeš kvalitetno iskoristiti svaki dio ovog citrusa.

Komentari

komentara