Kuća i hrana

MEZA, A MOŽE I VEČERA: Punjeni hljepčići na vašem stolu za pola sata…

Napisao H. H.

Ukusni i meki hljepčići punjeni vašim omiljenim kombinacijama

SASTOJCI:

600 gr brašna

200 gr pirea

250 ml mlijeka

200 ml ulja

1 svježi kvasac

1 jaje

1 kašičica soli

2 kašičice šećera

Punjenje:

sir, salama, kečap…

PRIPREMA:

1. U mlako mlijeko otopite kvasac sa šećerom.

2. Uspite u posudu sa brašnom i krompirom.

3. Dodajte ulje i umijesite glatko tijesto.

4. Ostavite da se udvostruči i rukama odvajajte komade tijesta.

5. Punite sastojcima po želji, oblikujte u kuglice i redajte u tepsiju.

6. Premažite razmućenim jajetom i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, piše “Domacica“.

Komentari

komentara