Kuća i hrana

Šta ima bolje za hladne dane od toplih supa i čorbi! Posna celer čorba sa knedlama

aura
Napisao H. H.

Šta ima bolje za hladne dane od toplih supa i čorbi!
One su lagane, brzo se spremaju, pre-u-ku-sne!…a zagrijaće bolje i od radijatora dodatak svakom ručku, ili večeri, ili samo nju jesti kada niste previše gladni. Posna celer čorba sa knedlama

Potrebno je:
2 kašike ulja
glavica crnog luka
3 krompira
2 korijena celera manja
1 šargarepa
kašika brašna
so
biber
začin
malo celerovog lista
Sastojci za knedle:
2 kašike brašna
2 kašike griza
1/2 praška za pecivo
malo vode
Na ulju propržiti sjeckan crni luk, dodati na kockice sječen krompir, šargarepu i celer. Naliti sa dvije litre vode i kuhati. Za to vrijeme napraviti knedle brašno, griz i prašak za pecivo izmiješati dodati vrlo malo vode da se dobije gusta kaša. Kada povrće omekša, malo ispasirati posoliti, pobiberiti i začiniti začinom, zatim kašičicom ubacivati knedle. Kuhati 5-6 minuta da omekšaju,piše Aura

Komentari

komentara