Kuća i hrana

Ljubav ide kroz želudac – Mljac iznenađenja koja će se pamtiti!

Napisao admin

Iznenađenje u obliku hrane kao mala poruka ljubavi, biće dovoljna da izmami smiješak partnera, posebno one koji vole uživati u hrani i delicijama…


Pizza (foto: 24sata.hr)

Kobasice u obliku srca

Uz varivo ili drugi prilog od povrća poslužite mesni dodatak u obliku srca. Jednostavno odrežite krajeve kobasica ili debljih hrenovki nakoso te ih probodite čačkalicom kako bi dobili oblik srca. Želite li biti ekstra kreativni, čačkalicu ukrasite perjem kako bi ona izgledala kao Kupidova strelica.

Pizza u obliku srca

Zamijesite vlastito tijesto ili nabavite kupovno tijesto za pizzu. Podijelite tijesto na manje komade koje je lakše oblikovati i razvucite valjkom. Po tijestu posipajte malo brašna i nožem oblikujte u srce, a potom na njega posložite omiljene dodatke za pizzu.

Hranu možete nasjeckati i složiti u obliku srca

Jednostavan doručak može biti itekako romantičan ako ga poslužite na domišljat način s originalnom dekoracijom. Za zdravi doručak u krevet poslužite kruh sa sjemenkama i nasjeckano povrće poput rajčice, paprika ili mrkve. Njih možete posložiti u oblik srca, ispisati partnerovo ime ili samo riječi “Volim te”.

Jaje na oko u obliku srca

Za ukusna i lijepa jaja na oko potrebni su vam posebni metalni kalupi poput onih za kolače u koje ćete staviti jaja na tavu. Nakon dvije minute pečenja maknite kalup i okrenite jaje da poprimi zlatnu boju s druge strane.

Špageti bolonjezi mogu biti romantični

Gurmanski obrok također može biti romantičan, a posebno će mu se obradovati ljubitelji mljevenog mesa. Pripremite umak bolonjez i skuhajte špagete, no pazite da ih tijekom kuhanja ne strgate. Tjesteninu malo ohladite i postavite na tanjur u obliku srca, a unutrašnjost nadjenite mesom.

Tijesto u obliku srca

Za ovu kreativnu ideju potrebno vam je malo znanja o izradi tjestenine, ali i malo više vremena. Možete napraviti crvenu ili zelenu tjesteninu dodavanjem špinata i mrkve u smjesu za tijesto. Potom ga razvaljate i narežite na kraće široke rezance. Spojite krajeve u oblik srca i zalijepite premazom od jaja. Ostavite da se dobro osuši dva dana te potom pažljivo skuhajte bez puno miješanja.

Kolačići u obliku srca

Posebnim kalupima ili vrlo oštrim nožem izrežite unutrašnjost kruha , najbolje onog koji nije previše mekan da bi oblik bio što jasniji, a poslužit će i stariji kruh. Takve izrezane komadiće srca osušite u pećnici na 150 stupnjeva. Uz to pripremite salsu ili fondue od sira u koje ćete umakati kruh.

Kalup ili nož pretvara tost u romantičan doručak

Jednostavna, a vrlo efeketna ideja je doručak u krevet sa tostom u obliku srca. Kalupom ili nožem izrežite unutrašnjost i potom stavite u pekač. Kruh premažite omiljenim namazom svog partnera.

24sata.hr

Komentari

komentara