Kuća i hrana

Ovo je zaista MAGIČNI RECEPT PROTIV KOMARACA!

Insekti jako osjećaju miris, a miris kafe ne vole.

Američka agencija za zaštitu okoline promoviše korišćenje taloga od kafe kao zaštitu od insekata. Kažu da talog drži buhe od kućnih ljubimaca – utrlja im se u kožu, piše “24sata“.

Insekti jako osjećaju miris, a miris kafe ne vole. Taj miris postaje još intenzivniji kada se spali. Zato je talog od crne kafe (ili lovorov list) savršeno rješenje protiv dosadnih krvopija, ali i drugih insekata poput osa, pčela…

Osim toga, insekti miris dima povezuju s opasnošću i znakom da se moraju skloniti s određenog područja.

Evo kako iskoristiti talog od kafe i lovor:

  • Osušite talog od kafe (na hladnom i tamnom mjestu).
  • Potom uzmite komad aluminijumske folije, oblikujte je kao posudicu i u nju stavite osušeni talog.
  • Izađite napolje i zapalite talog.
  • Za dodatni učinak u talog ubacite i suvi lovorov list (i on odbija insekte kada je zapaljen).

Neki ljudi pale samo lovorov list – on se može paliti i u kući, prenosi “edrugsearch.com”.

Talog od kafe koristan je za svašta

Osim što spašava od uboda komaraca i najezde ostalih insekata, talog od kafe je odličan kao prirodno đubrivo za biljke, kažu u Američkoj agencija za zaštitu okoline EPA(Environmental Protection Agency). Kako je kafa kisela, pogodovat će biljkama koje vole kiselo okruženje – na primjer, ružama, kamelijama, borovnicama… Sve što treba je da ga pomiješate sa zemljom. Takođe, miris kafe odbija i puževe iz bašte, mrave iz kuće, buhe s kućnih ljubimaca (u tom slučaju utrljajte im malo taloga na kožu)…

Takođe, savjetuju, ukoliko kod kuće ne pijete crnu kafu, a željeli bi da dođete do taloga, da se obratite lokalnim kafićima koji dnevno bacaju velike količine.

Zapaljen lovor podiže raspoloženje

Kombinacija hemikalija u lovorovom listu djeluje smirujuće na tijelo i psihu. Sve što treba da uradite jeste da zapalite nekoliko listića u prostoru u kojem boravite i udišete taj dim. Ali, to nemojte raditi prije spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

Komentari

komentara