Kuća i hrana

Za savršeno čistu sudoperu vam treba samo jedan sastojak za kuhanje koji u kuhinji ima svaka domaćica

Napisao H. H.

Sam naziv „stainless steel“ (čelik bez fleka) navodi nas pomisao na materijal koji je uvek besprekorno čist dok je u stvari slika potpuno drugačija

Koliko puta ste samo poželeli da stanete pored vaše sudopere i divite se njenoj besprekornoj čistoći, dok ste u stvarnosti suočeni sa flekama od vode, sapunice i hrane?

Čak i ovakav materijal zahteva redovno čišćenje. Mnoga komercijalna sredstva za čišćenje su previše gruba i jakog mirisa koji teško podnosimo. Na svu sreću, postoje neka prirodna sredstva koja možete da upotrebite kao alternativu. Jedno od njih košta skoro ništa i verovatno se nalazi u vašoj ladici u kuhinji, a reč je o brašnu!

Brašno vam sigurno ne pada na pamet kao sredstvo za čišćenje, ali može da očisti vašu sudoperu do savršenstva. Brašno deluje kao nežan abraziv koji uklanja fleke, ali ne grebe površinu. Sve što trebate da uradite je da poprskate sredstvo za čišćenje koje redovno koristite po sudoperi, a može da posluži i topla voda sa sapunicom.

Kada premažete time sudoperu, skinućete površinsku prljavštinu i onda ćete se fokusirati na poliranje. Nakon ovoga, obrišite sudoperu starim peškirom dok ne bude suva, piše tiphero.com. Ukoliko ne želite da napravite nered i dobijete fleke, potrudite se da pre upotrebe brašna sudopera bude suva.

Pospite brašno po površini sudopere, uzmite peškir i kružnim pokretima ispolirajte sudoperu. Nežan piling koji ćete ovako priuštiti vašoj sudoperi daće joj divan sjaj i onda ćete konačno moći da se ogledate u vašoj sudoperi bez dosadnih fleka od vode.

telegraf.rs

Komentari

komentara