Kuća i hrana

Jednostavno i jeftino – Napravite sami prirodni osvježivač prostora

Napisao admin

Jednostavno, jeftino i potpuno po vašoj želji.


Osvježivač prostora (foto: zena.hr)

Umjesto trošenja novca na sprejeve osveživače prostora koji štete planeti, ali imaju i aditive koji su štetni za ljudsko zdravlje, zašto ne biste sami napravili sopstveni osvježivač od prirodnih sastojaka i s mirisom po vašoj želji (čak i nekoliko njih).

Votka je osnova ovog osveživača, što znači da možete s prijateljicama da napravite i malu zabavu dok pravite svaka svoj osvježivač.

Šta vam je potrebno:

* mala bočica sa sprej pumpicom
* mali lijevak
* 1/4 šoljice votke
* 1 kašika vode
* 20 kapi eteričnog ulja po vašem izboru
* svježe bilje, npr. ruzmarin (nije neophodno)

Uputstvo za pripremu:

Nabavite sve sastojke za pravljenje osvježivača. Bilo koja vrsta votke će poslužiti, pa čak i one s voćnim ukusom. Izmjerite potrebnu količinu votke i dodajte je u flašicu. Nakon toga dodajte vodu.

Da biste kreirali svoj lični osvježivač – dodajte i 20 kapli eteričnog ulja koje najviše volite, a možete i napraviti vašu mješavinu mirisa.

Kako biste dodali još jedan sloj mirisa – po želji, i ako vam je dostupno, u flašicu dodajte i svježe bilje (lavanda, ruzmarin, nana, žalfija…). Ovakav miris, sa svežim biljem, postaće intenzivniji s vremenom.

Zatvorite bočicu, promućkajte je i isprobajte svoj vlastiti osvježivač prostora – koji usput i dezinfikuje ali ne zagađuje okolinu, piše Žena.hr.

cure.ba

Komentari

komentara