Kuća i hrana

Savjeti – Kako u tren oka stvoriti privid urednosti u domu

Napisao admin

Kada vam doista nedostaje vremena za čišćenje i pospremanje, a gosti samo što nisu zakucali na vrata, nemojte paničariti. Poslužite se jednostavnim, brzim i efikasni, trikovima koji će vašem domu dati privid čistoće i urednosti


Stan (Foto: Cure.ba)

Dnevna soba

Kauč očistite od dlaka kućnog ljubimca, a najlakši način je da na ruku navučete gumene rukavice, namočite prste te njima pređete preko cijeloga kauča. Dlake će se zalijepiti za rukavice, a vaša kutna garnitura će biti izgledati uredno i čisto. 

Knjige, kataloge i časopise posložite na pod ili na policu u uredni snop ili ih pak pospremite u dublje dekorativne košare.

Ako vam prozori nisu najčišći, preko njih navucite ukrasne panele i sakrijte ih od pogleda.

Mrlje i prljavštinu na kutnoj garnituri kamuflirajte uredno prebačenom dekom, a u tome vam mogu pomoći ukrasni jastuci, piše realsimple.com.

Kuhinja

Ako vam je perilica prepuna opranog posuđa, a sudoper prljavog, a nemate vremena sve to uredno posložiti, jednostavno perilicu zatvorite, a prljavo posuđe potrpajte u kakvu dublju posudu i sakrijte. Kasnije kada gosti odu, operite ga i posložite.

Pomalo neugodan miris lako možete prikriti ako na štednjak stavite lagano kuvati klinčić, cimet, oraščiće te kore pomorandže.

Ako želite da vam kuhinja u sekundi izgleda urednije, s hladnjaka poskidajte sve magnete, bilješke i papiriće, strpajte ih u neku ladicu te ih kasnije sortirajte.

Mrlje na pećnici prekrijte kuhinjskom krpom koju uredno možete objesiti na ručku pećnice. Pripazite da u kuhinji ne ostanu visjeti prljave kuhinjske krpe.

Kupaonica

Zaostale dlake u kadi i umivaoniku na brzinu pokupite trakicom ljepljive vrpce.

Zapalite pokoju svijeću, jer uz svjetlost svijeće sve izgleda ljepše i čišće.

Preko mokrih i korišćenih peškira koji vise na stražnjoj strani vrata objesite čist i mek ogrtač.

Pripremite čiste i uredne peškire za ruke namijenjene gostima.

Kozmetiku, šminku i proizvode za njegu kose pospremite u košaru i ugurajte ispod sudopera. Ili pak strpajte u kadu i navucite zastor.

cure.ba

Komentari

komentara