slot online 2023

OVAKO SE MISLI – Put do savršenog tijela počinje u glavi

Napisao admin

Ako sami sebi govorite da ste debeli, glupi ili lijeni, ako su vam ladice uvijek pune slatkih ili slanih grickalica, a na dijete krećete naglo, ne razmišljajući o tome što vaše tijelo zaista treba, teško da ćete trajno smršavjeti. Pogledajte zašto prvo treba srediti stanje u glavi.


Mjerenje struka (Foto: Cure.ba)

1. Ispravno razmišljanje

Često dopuštamo da nam negativne misli samo tako prođu kroz glavu bez da reagiramo na uvrede i poniženje koje uzrokuju. Ako to ne ispravimo, ponašamo se kao da su istinite. Trebate biti svjesni svojih misli i suprotstaviti im se ako su destruktivne. Zar biste dopustili drugima da vam se tako obraćaju? Potičite pozitivno razmišljanje, a izbacite autodestruktivno. Ono vas može spriječiti u donošenju boljih odluka. 

2. Osjećaji koji ozdravljuju

Nadvladajte emocionalno prejedanje – budite sasvim načisto s tim da je riječ o neprikladnoj reakciji na stres. Riješite probleme, a ne očajavajte nad njima. Imajte na umu da se u većini slučajeva prvo pojavi misao, a zatim osjećaj. Pozabavite se neriješenim emocionalnim problemima i naučite ih razriješiti bez da se oslanjate na hranu. 

3. Uklonite izvore iskušenja

Pri ruci uvijek trebate imati voće ili neke orašaste plodove koje ćete grickati ako ogladnite. Ne kupujte slatkiše i hranu koja deblja. 

4. Shvatite što vam donosi prejedanje

Postoji samo jedan razlog zbog kojeg se niste riješili onoga što vam šteti? Još uvijek imate neku korist ili osjećate zadovoljstvo. Nije riječ o nečem pozitivnom i zdravom, ali vama još uvijek godi. Utvrdite o kakvim zadovoljstvima je riječ, raskrinkajte ovu vezu i okrenite se zdravom ponašanju. 

5. Organizirajte život tako da su vam zdravi obroci nadohvat ruke

Da biste izgubili na težini, trebate izabrati hranu koja prekida lanac prejedanja. Odvojite vrijeme kako biste razmislili o tjednom planu prehrane. 

6. Uvedite redovitu tjelovježbu

Tijekom većine dana u tjednu trebate vježbati. Hodajte, trčite, plešite, istežite se, igrajte mali nogomet ili dižite utege. Tjelovježba nije samo tu da biste izgorjeli kalorije i spriječili gubitak mišićnog i koštanog tkiva. Ona znatno utječe i na to kako doživljavate sami sebe. 

7. Povežite se s ljudima koji će vas podupirati

Okružite se ljudima koji vas ohrabruju i žele da uspijete. 

cure.ba

Komentari

komentara