slot online 2023

PREDNOSTI ROŠTILJA SU VIŠESTRUKE – Niste od onih koji mogu da jedu "kao ptičice"?

Napisao admin

Spremanje hrane na roštilju ili gril tiganju može značajno da doprinese vašoj boljoj liniji.


roštilj (foto:cure.ba)

Ako niste od onih koji mogu da jedu “kao ptičice”, a patite zbog suvišnih kilograma, vrijeme je da raspalite roštilj.

1. DODAJTE ZAČINE

Najbolji začini u borbi protiv debljanja je čili i ljuta papričica. Probajte da izmješate ljutu papričicu sa kimom, bijelim lukom u prahu, solju i biberom i utrljajte u biftek prije grilovanja.

2. PREĐITE NA INTEGRALNI HLJEB

Integralni hljeb ne samo da pomaže u smanjenju težine, već utiče i na opšte poboljšanje zdravlja.

3. NEMOJTE SE PLAŠITI CRVENOG MESA

Nemasno parče mesa ima manje kalorija nego ista količina peciva, a tijelu je potrebno više vremena da ga svari, pa ćete duže biti siti.

4. PROBAJTE RIBU NA ŽARU

Konzumiranje morske hrane poboljšava sveukupno zdravlje, a riba sa roštilja sadrži najviše proteina. Proteini nas čine sitim, a ne goje.

5. ODSJECITE MASNOĆU

Izgleda očigledno, zar ne? Ali razmislite o sljedećem: ako isječete pola centimetra masnog dijela sa odreska, eliminisaćete više od 100 kalorija i 16 grama masnoće.

6. INVESTIRAJTE U GRIL TIGANJ

Ako ste previše zauzeti i nemate prostora za pravi roštilj, kupite gril tiganj. On ima mnoge prednosti pravog roštilja, a najvažnije od svega je da ima prostor da mast otiče.

7. GRILUJTE I POVRĆE

Povećan unos voća i povrća rezultira u značajnom gubitku težine u periodu na šest mjeseci. Probajte da grilujete šparglu, prokelj ili plavi patlidžan i iznenadićete se koliko je ukus bolji.

8. BANANA SPLIT NA GRILU

Neoljuštene banane presjecite na pola, i grilujte dva do tri minuta sa svake strane. Oljuštite je, i odozgo stavite kuglu sladoleda i malo čokoladnog sirupa. Ova poslastica je kalorična, ali ipak ima čak 200 kalorija manje nego klasičan banana split.

cure.ba

Komentari

komentara