slot online 2023

Pripremite se za bikini – Najbolje strategije za tijelo bez celulita

Napisao admin

Uz sav napor da zablistate u punom sjaju, planove vam kvari narančina kora koja se pojavi čim se opustite i zaboravite na strogi anticelulit režim. Obratite pažnju na ove stavke koje će vam pomoći da se pripremite za bikini i "ispeglate“ narandčinu koru.


Zgodna žena (Foto: Cure.ba)

Puno vode

Anketiranje je pokazalo da se vrlo mali broj djevojaka zaista pridržava ovog svima dobro znanog pravila – morate piti puno vode! Nemojte  zaboraviti dragocjenu vrijednost obične vode, pa probajte da je pijete što je više moguće.

Povrće u boji

Povrće jakih boja bogato je vitaminom C, a upravo on je značajan za dragocjeni kolagen koji vašu kožu čini čvrstom. Ako se njegova količina smanji, koža će izgubiti elastičnost, što dovodi do lakšeg stvaranja celulita. Preporučena dnevna doza vitamina C je do 75 miligrama.

Integralne žitarice

Integralne žitarice, bilo da se radi o integralnom hljebu ili musliu i žitaričnim kašama, jer one imaju puno vlakana i ne uzrokuju nagli skok insulina.

Bez soli i šećera

Žene koje se generalno zdravo hrane imaju manje celulita, a jedan od razloga za to je što u organizam ne unose mnogo soli i šećera.

Morske alge

Alge sadrže supstancu fukostatin koja pomaže ljudskom tijelu da sagori masti.

Kofeinske kreme

Kofein je često jedan od glavnih sastojaka anticelulit krema i zaista je vrlo djelotvoran u otpuštanju masnoća iz naslaga i zatezanju kože.

Krema sa retinolom

Retinol je oblik vitamina A koji smanjuje prisutnost slobodnih radikala odgovornih za razgradnju kolagena. Retinol pomaže u održavanju glatke kože i čini izbočine celulita manje vidljivima.

Uređaji za masažu

Masaža daje rezultate. Celulit se razvija jer fibrozno vezivno tkivo između kože i masnog tkiva povlači masne džepove na površinu, stvarajući neravan izgled kože.

cure.ba

Komentari

komentara