slot online 2023

Zablistajte u kupaćem kostimu – Želite savršeno zategnut stomak? Ove vježbe su najbolje!

Napisao admin

Koja od nas nije sanjala o savršeno ravnom zategnutom trbuhu s kojim možete ponosno na plažu ili sjesti bez da automatskim pokretom podižete hlače u koje spremamo rolicu koja se napravila?


Vježbanje (foto: cure.ba)

Ne možemo sve biti takve sretnice koje su rođene sa predispozicijom za mršavost pa će većina nas morati uložiti vrijeme i trud kako bi postigle ravan i napet trbuh koji je svakako dostižan uz kombinaciju vježbanja i pravilne ishrane.
vježbe za trbušne mišice

Što se tiče prehrane najveći neprijatelj su vam prerađeni šećeri i visoko prerađene žitarice koje su izgubile sva ona dobra integralna vlakna i u njima je ostao samo škrob. Nije potrebno ići na nikakve dijete, samo zamijenite neke namirnice, ne morate gladovati. I sama riječ dijeta na engleskom znači prehrana, a ne uskraćivanje iste.

Stoga si nemojte ništa uskraćivati, jedite sve, ali naglasak stavite na proteine koji će vam biti potrebni kada krenete graditi mišiće. Proteine možete pronaći u mesu, ribi, jajima, mliječnim proizvodima, soji… no sve to nema puno smisla ako se ne pokrenete.

Čim završite sa čitanjem ovoga članaka vrijeme je da donesete dobru odluku i uvedete ovaj režim vježbanja u svoju rutinu. Bit će dovoljno samo 15-ak minuta dnevno nekoliko puta tjedno da biste već nakon mjesec dana zamijetile rezultate.

Trbušnjaci su naravno ultimativna vježba bez koje se ne može. Lezite na pod, na njega zalijepite i stopala i privucite noge bliže sebi. Zatim isprepletite ruke iza glave i krenite se podizati kao da idete prema stropu.

Za veći intenzitet možete zadržati nekoliko sekundi u najvišoj točci ili izvoditi vježbu na pilates lopti gdje će trbušnjaci imati veći raspon pokreta i morati jače raditi. Možete ih izvoditi i na način da podignete noge od poda i postavite ih pod pravim kutom.

Zatim podižite gornji dio tijela i laktom lijeve noge dodirujte desno koljeno i obratno. Pokušajte u nijednom trenu ne spustiti noge potpuno na pod. Odlična vježba za donje trbušnjake, posebno problematične kod žena, je podizanje mogu.

Lezite ravno na pod poput slova I. Zatim zalijepite lumbalni dio kralježnice za pod i ruke postavite ispod stražnjice. Držite noge čvsto zategnutima i donjim trbušnim mišićima ih podižite od poda. Također pokušajte dolaziti blizu podu pri vraćanju u početni položaj, ali nemojte ih u potpunosti spustiti dok ne završite seriju.

Bočni trbušni mišići odlično reagiraju na vježbu koju inače radimo kad se istežemo. Stanite uspravno, nogu razmaknutih u širinu bokova. Podignite u rukama iznad glave nešto što će biti teško oko 1 kg, npr bučicu ili bocu vode kao zamjenu.

Nagnite se kontrolirajući mišiće u jednu stranu, ostanite tako dva udaha, vratite se u sredinu i napravite isto na suprotnoj strani. Nadamo se da ćete se odlučiti na izvođenje ovih vježbi.

Ponovite svaku 15 puta i slobodno pojačavajte intenzitet svaki tjedan kako primijetite jačanje mišića. Želimo vam uspjeh i ravan trbuh kao nijedno ljeto dosad.

zanosna.com

Komentari

komentara