slot online 2023

Odličan saveznik pri mršavljenju – Znate li kako nam grejp topi kilograme?!

Napisao admin

Prava je bomba krcata vitaminima A i C, mineralima kalcijumom, fosforom i kalijumom, sprečava infekcije i prehlade, pročišćava crijeva i sve to grejp čini voćem za koje bi se u svakoj kući trebalo naći mjesta.


Grejp (foto: cure.ba)

Kad je riječ o efektu na fizički izgled, pomaže kod tegoba s venama te ubrzava metabolizam zbog čega je odličan saveznik pri mršavljenju. Evo još tri razloga zašto jesti grejp kad želimo da smršamo.

1. DUGO VAS DRŽI SITIM
Grejp je pun vlakana zbog čega vas duže drži sitima i smanjuje mogućnost nepotrebnog grickanja. Pola grejpa sadrži samo pedesetak kalorija te dva grama vlakana. Pojedete li jednom dnevno polovinu grejpa, dokazano je da ćete brže gubiti kilograme, naročito ako se njime počastite za doručak.

2. STABILIZUJE ŠEĆER U KRVI
U ovoj čarobnoj voćki nalaze se sastojci koji mogu da smanje nivo insulina. Manji nivo inusulina znači da će organizam hranu više koristiti za energiju nego je skladištiti kao masno tkivo. Energetske pločice i čokoladice to sigurno ne čine, već prije ovo drugo.

3. MIRIS SMANJUJE APETIT
Želite li da vam grejp još više pomogne u mršavljenju, prije nego što ga pojedete, pomirišite ga! Naime, njegov miris smanjuje apetit, a vjeruje se da je za to zaslužno ulje grejpa čiji miris djeluje na enzime jetre smanjujući tako želju za hranom, piše Zadovoljna.

Razlog više da i svoje kupatilo napunite kozmetičkim proizvodima koji mirišu kao ovaj osvežavajući citrus.

cure.ba

Komentari

komentara