Magazin

Evo i koje su to – Muška pamet: 5 stvari koje vrijedi iskoristiti

Napisao admin

Iako sve zavisi od individualnih osobina ličnosti, postoje određene stvari koje se konvencionalno povezuju sa ženama, kada je riječ o njihovom opštem ponašanju. Ovdje nije riječ o “ratu” između dva pola, ali definitivno postoje neke stvari koje možemo naučiti od muškaraca.


Kupovina (Foto: Cure.ba)

Strpljenje

Ponekad ovaj problem i nije tako velik, ali generalno imamo tendenciju da od muhe pravimo slona. Situacije u kojima stvari ne idu onako kako smo planirali treba prihvatati sa smirenoću i strpljenjem. Većina žena, kada se nađe u takvoj situaciji, pravi opštu “frku” te svi oko njih znaju da nešto nije u redu. Potrebno je da se smirite i budete strpljivi, jer ćete na taj način izbjeći nepotrebni stres.

Vrijeme provedeno u kupovini

Većina žena ima dobar ukus i žele mudro da potroše novac. Međutim, one imaju i tendenciju da odbace cijeli svijet oko sebe na svom pohodu u kupovinu. Ovo ne znači da trebate obavljati kupovinu u roku od pet minuta, ali isto tako, ne trebate trošiti ni dva sata za nešto što se može uraditi za sat, nekada čak i manje.

Opuštanje

Većina žena ne zna da se opusti. Bez obzira da li radite ili ne, obavezno odvojite vrijeme za sebe. Dobra knjiga, kafa sa prijateljicama ili uživanje u muzici – sve je do vas i vaših afiniteta. Sređivanje kuće, pranje suđa ili paglanje mogu čekati – neće propasti svijet! Odvojite vrijeme za sebe i uživajte. Ova navika će vam pomoći da se riješite stresa i anksioznosti.

Manje priče

Volimo da pričamo i tačka! Ipak, kada je riječ o telefonskim pozivima, ne bismo trebale trošiti toliko vremena, energije i novca na njih. Nekada se zna desiti da provedemo i do sat vremena telefonirajući, a to nije dobro. Uvijek je bolje naći se sa prijateljicom i pričati lice u lice. Puno je zabavnije, a i jeftinije.

Čuvanje tajne

Većina žena ne može sačuvati tajnu. Jednostavno, kada su u pitanju tajne, one samo “izlete”. Ipak, potrebno je napraviti razliku između toga šta se smije, a šta, ni pod kojim uslovima, ne biste smjeli objelodaniti širokim narodnim masama.

minimagazin

Komentari

komentara