Zdravlje

UGUŠILA SE BEBA POZNATOG FUDBALERA – Doktori napravili grešku, umjesto da obave “carski rez“ na vrijeme…

Napisao admin

Beba poznatog fudbalera tragično je preminula nakon greške doktora u vrhunskoj privatnoj bolnici. Iako se u bolnici “The Portland” u Londonu plaća i do £20,000 (oko 32.000 eura) za usluge porođaja, ipak je došlo do fatalne greške doktora, i mali Jake Junior, sin igrača sredine terena engleskog Hull Citya Jakea Livermorea i njegove nevjenčane supruge Danielle Del-Guidice, ugušio se prilikom porođaja.


Mališan je preminuo 18.05. prošle godine, dan nakon što je mlada zvijezda engleskog nogometa skupa sa svojim saigračima, tijesno izgubio od Arsenala (2:3) u finalu FA Cupa, a istraga je tek sada okončana.

 

Tokom saslušanja o tragediji o vrhunskoj privatnoj bolnici u Londonu mogla su se čuti potresna svjedočenja o očajničkim pokušajima da se sačuva život dječaka.

 

Istraga je pokazala da su učinjeni ozbiljni propusti kada je riječ o medicinskoj struci. Mladi igrač je, nakon smrti djeteta, upao u tešku psihičku krizu, i još se oporavlja.

 

Ključna pogreška doktora u bolnici koju često biraju slavne osobe, zbog njene dobre reputacije, bilo je kasno izvođenje hitnog “carskog reza”, zaključak je istrage, koja bi trebala voditi i ka otklanjaju posljedica u procedurama da bi se smanjio rizik od eventualnih sličnih slučajeva.

doznajemo

Komentari

komentara