Zdravlje

Ima samo 19 mjeseci i doživio je MOŽDANI UDAR, a evo šta je bio JEDINI SIMPTOM

Napisao H. H.

Dječak Roni star samo 19 mjeseci postao je najmlađa žrtava moždanog udara u Velikoj Britaniji, a otac je uspio sasvim slučajno da ga spasi smrti.

Fil Kerman (39) iz Istočnog Jorkšira jednog dana je ušetao u sobu svog sina, ali mu je bilo čudno što ga je zatekao kako leži u krevecu umjesto da stoji, što je obično radio. Odmah je shvatio da se dešava nešto čudno.

“Ležao je na leđima, podigao sam mu ruku i nogu i oba ekstremiteta su samo pala. Spustio sam ga na pod da proba da puzi, jer još ne zna da hoda”, ispričao je Fil, prenosi “Independent“…

Dječakov otac iznenada se sjetio emisije u kojoj je slušao o simptomima moždanog udara, i rekao svojoj supruzi da odmah zove Hitnu pomoć. Roni je prebačen 2. februara u bolnicu, gde je skener prikazao crnu mrlju u njegovom mozgu.

Istog dana je prebačen u bolnicu u Lidsu, gdje su doktori potvrdili da su dvije ciste i tumor na njegovom mozgu izazvali moždani udar. Dijagnostikovana mu je neurofibromatozija, genetski poremećaj koji uzrokuje pojavu tumora na nervnim ćelijama. Uslijedila je intervencija i doktori su ugradili stentove na mozgu dečaka kako bi isušili ciste koje su pronašli.

“Molimo se da se Roni oporavi. Njegov brat blizanac Robert je zabrinut, ali nije dovoljno star da razumije šta se dešava. Ovo je bilo veliko iznenađenje jer nije bilo promjena u njegovom ponašanju. Plakao je malo više od brata, ali smo mislili da mu rastu zubi, to je bio jedini simptom koji je pokazivao da nešto nije uredu. Krivim sebe i stalno mislim da sam mogao da uradim više”, ispričao je Fil.

Roni bi trebalo da bude operisan 19. februara kako bi se uklonio dio tumora na njegovom mozgu, nakon čega će godinu dana ići na hemoterapiju.

Komentari

komentara