Zdravlje

POTRESNA SUDBINA – Elma Nadarević poginula tri dana pred maturu!

Napisao admin

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se desila u utorak jedan sat iza ponoći u Bosanskom Petrovcu, poginula je Elma Nadarević (18), dok su teško povrijeđeni Sajo Mucić (20) i Azra Bašić (24), svi iz Bosanskog Petrovca.


Elma Nadarević

Njih troje se nalazilo u automobilu mercedes 190, kojim je upravljao Mucić, a koji je iz zasad neutvrđenih razloga udario u drvo, koje se nalazi samo nekoliko metara od zgrade opštine.

 

Mucić se nalazi u kritičnom stanju, dok je Bašićeva slomila nogu i ugruvala se. Kako prenose Nezavisne novine, njih troje je prije nesreće bilo na proslavi sa društvom, odakle su se vraćali kući. Očevici kažu kako su prizori s mjesta nesreće bili stravični.

 

– Automobil je skoro prepolovljen, a vatrogasci su ih nekoliko sati vadili iz njega. Međutim, mnogima je nejasno kako su uspjeli stradati u glavnoj ulici, koja je ravna i bez nekakvih krivina. Moguće je da je uzrok brza vožnja – ispričao nam je jedan od njih.

 

Inače, u Bosanskom Petrovcu je zbog ove tragedije vladala velika tuga, jer je stradala maturantkinja koja je za nekoliko dana trebalo da proslavi maturu.

 

– U petak je trebalo svi zajedno da proslavimo maturu, ali ne znam kome je sada do slavlja. Bila je vedra, nasmijana i pravi lik, a svi su je znali u gradu – ispričala je jedna njena drugarica.

 

Na mjestu nesreće cvijeće je položio Zlatko Hujić, načelnik opštine, koji je kazao kako će na dan njene sahrane biti proglašen dan žalosti u Bosanskom Petrovcu.

 

– Ova tragedija i stradanje ove petrovačke mladosti zatekla me je na službenom putu i duboko me potresla. Izražavam duboko saučešće roditeljima poginule djevojke, kao i žaljenje za povrijeđene, sa željom za brz oporavak – kazao je on.

 

U Mješovitoj srednjoj školi u Bosanskom Petrovcu su nam kratko rekli da je Elma bila njihov učenik i ekonomski tehničar, a da je zbog ove tragedije matura planirana za petak otkazana.

(Dnevni avaz)

avaz

Komentari

komentara