Zdravlje

Danas bi napunila 26 godina: – Sjećanje na tragično stradalu djevojku!

Napisao admin

Nekoliko desetina Sarajki i Sarajlija okupili su se večeras nešto prije ponoći na tramvajskoj stanici preko puta zgrade Predsjedništva kako bi odali počast djevojci tragično stradaloj sinoć na ovom mjestu u teškoj saobraćajnoj nesreći. Kako saznajemo danas bi napunila 26 godina.


Simbolično, građanke i građani bosanskohercegovačke prijestolnice na mjesto udesa pristigli su u vrijeme nesreće, zapalili svijeće i ukazali na problem koji ovaj grad i njegovi građani evidentno imaju.

 

“Na njenom mjestu mogao je biti bilo ko od nas ili bilo ko od naših najmilijih. Ako vam nije svejedno što obijesni vozači ubijaju ljude, a vlast ništa ne poduzima, dođite i ponesite svijeće“, pisalo je u pozivu kojem su se, kao i obično, odazvali tek malobrojni aktivisti dok je reakcija šire zajednice po nekakvom ružnom pravilu i ovaj put izostala.

 

Podsjećamo, vozač automobila Peugueot 206 sinoć se velikom brzinom kretao iz pravca grada, izgubio kontrolu nad vozilom, a potom udario u tramvajsko stajalište. Uslijed toga smrtno je stradala jedna ženska osoba dok su povrijeđena dva pješaka.

 

radiosarajevo

Komentari

komentara