Zdravlje

MAMA GDJE SI? DOVEDITE MI JE! – Lana (8) neumorno dozivala majku koja je POGINULA u autobusu smrti!

Napisao admin

Jedna žena je poginula, a više od 80 osoba je povrijeđeno, među kojima 10 djece, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 4.10 u Bubanj Potoku, u Beogradu, kada je turistički autobus na sprat sletio s puta i prevrnuo se. Dragana Pupić Poljanski (35) iz Bačke Palanke poginula je u ovoj jezivoj saobraćajnoj nesreći. Ona se sa petogodišnjom kćerkicom i majkom vraćala sa ljetovanja iz Grčke, piše Blic.


Stradala žena u trenutku udesa sjedila je na drugom sjedištu sa desne strane autobusa, dok joj je petogodišnja kćerkica spavala u krilu. Od siline udarca Dragana je na licu mjesta ostala mrtva dok su njena majka i kćerka zadobile teške povrede.

 

Djevojčica je u teškom stanju i nalazi u bolnici u Tiršovoj, dok je njena baka D.P. (64) hospitalizovana na Vojno-medicinskoj akademiji.

 

Mala Lana (8), kćerka Dragane Pupić Poljanski, neznajući da je ona preminula tražila je da je dovedu, što je medicinsko osoblje Dečje klinike u Tiršovoj, ali i roditelje druge djece rasplakalo. I pored toga što je zadobila prelom karlice i naprsnuće lobanje, djevojčica je mamu neumorno dozivala.

 

Ona ju je neprestano tražila, zbog čega su se ljekari, medicinske sestre, ali i roditelji druge povrijeđene djece rasplakali, piše Alo.

 

– Mama, gdje si? Dovedite mi moju majku. Gdje mi je baka? Nije pošteno, po drugu djecu dolaze njihove mame, a po mene niko – odzvanjale su riječi malene Lane hodnicima Dječije bolnice u Tiršovoj.

 

Nesreća se desila na autoputu Niš – Beograd poslije isključenja za Vrčin. Nesreća se dogodila kada je autobus probio metalnu bankinu i izletio sa puta, prenio je RTS.

 

Portparol Hitne pomoći Nada Macura je rekla da je, prema prvim podacima, 15 do 20 pacijenata teže povrijeđeno.

 

“U autobusu, na povratku iz Grčke, nalazilo se 86 putnika koji su se vraćali sa ljetovanja”, istakla je portparol Hitne pomoći.

 

Od povrijeđenih, desetero djece prebačeno je u Tiršovu, jedno sa teškom povredom glave. Ostalih šest osoba je primljeno u Intenzivnu njegu zbog potrebe da se operišu.

 

Ostali su primljeni sa lakšim povredama.

 

Hitna pomoć Beograd je poslala je 16 ekipa od kojih 12 za odrasle, jednu pedijatrijsku i tri transportne, precizirala je Macura.

 

U autobusu su bile čitave porodice i puno male djece.

 

“U spašavanju putnika učestvovala je i Hitna pomoć Grocka, koja je prevezla osam pacijenata, Hitna pomoć Vrčin, koja je prevezla devet, a beogradska Hitna pomoć je prevezla 44 povrijeđena pacijenta”, kazala je Macura za Tanjug.

 

Na teren je izašlo i sedam vatrogasnih ekipa.

doznajemo

Komentari

komentara