Zdravlje

POGINULA MAJKA TROJE DJECE! Dva sina i otac povrijeđeni!

Napisao A. K.

Marijenka Valenčik (38) iz Kulpina, majka tri maloljetna sina, poginula je u stravičnom sudaru automobila i šlepera na putu Rumenka – Bački Petrovac. U nesreći su povrijeđena dva njena sina od 14 i osam godina, kao i suprug Darko Valenčik (38). Niko od njih, srećom, nije u životnoj opasnosti.

F. V. je stabilnog zdravstvenog stanja, van životne opasnosti, a osmogodišnji P. V. zadobio je lakše povrede. Oni se i dalje nalaze kod nas – kaže portparol Dečje bolnice u Novom Sadu Andrea Đuretić.

Njihov otac Darko (38) polomio je podlakticu i ima kontuziju grudnog koša.

– Nakon prijema u Urgentni centar i ukazane prve pomoći, prebačen je na Grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici – rekao nam je Siniša Knežević, portparol KC Vojvodina.

Nesreća se dogodila u srijedu oko 18 časova, kada je porodica Valenčik krenula na rođendan kod Darkovog oca u Novi Sad.

– Kod dede i babe je bio njihov najmlađi petogodišnji sin. Na svu sreću, pa nije još i on bio u kolima – priča suznim glasom Darkova strina.

Prema njenim riječima, kolima je upravljala Marijenka. Nažalost, naišla je na rupu punu zaleđene vode i automobil je prokliznuo i naglo skrenuo u suprotnu traku, direktno se sudarivši sa kamionom koji je išao iz suprotnog pravca.

Kola su od udarca sletjela na poljanu i prevrnula se na krov.

– Prizor je bio strašan! Slučajno sam bio u koloni koja se napravila kada se nesreća dogodila. Odmah smo svi pritrčali da pomognemo, zvali smo hitnu pomoć i policiju. Prvo su dječicu izvlačili, koja su zapomagala. Nažalost, vidjeli smo da nesrećnoj ženi, koja je bila na vozačevom mjestu, nije bilo spasa. Odnijeli su je kolima Hitne pomoći u besvjesnom stanu i pokušali reanimaciju, ali nije vrijedilo. Njen suprug, koji je bio na suvozačevom mjestu, takođe je prebačen u bolnicu – kaže Aleksandar D., jedan od vozača koji je bio očevidac nesreće.

(Kurir)

Komentari

komentara