Zdravlje

Preživjela je rak! Sada otkriva koje proizvode više nikada neće jesti jer su kancerogeni

Napisao H. H.

Podijelila je svoje iskustvo!

Mlada žena koja je uspjela da se izbori sa rakom otkriva koje proizvode nikada više neće jesti ni koristiti da ne bi ponovo dobila ovu groznu bolest. Odlučila je da sa vama podijeli svoju priču.

– Prvi put mi je dijagnostikovan rak kada sam imala 21 godinu, iako sam se trudila da živim zdravo. Ni ranije nisam upotrebljavala proizvode koji sadrže olovo, aluminijum i sulfate. A i hranila sam se zdravo, integralnim žitaricama i svježom hranom. Kada su mi otkrili rak limfnih žlijezda samo sam nastavila da istražujem koje su to još štetne namirnice koje koristimo u svakodnevnom životu. Svjesna sam da se ne može živjeti 100 posto zdravim životom, ali ako isključite štetne proizvode umajnujete rizik od bolesti ili njen povratak – objašnjava mlada dama.

Glifosat

Glavni problem u izbjegavanju glifosata je što se ovo jedinjenje koristi kao glavni ubica korova. Tako on završava u gotovo svakom povrću i žitaricama. Dokazano je da je glifosat u direktnoj vezi sa nastankom non-Hočkinovim limfomom i brojnim drugim vrstama raka.

Boje u hrani

Svaka boja u hrani nosi posebnu opasnost. Plava izaziva tumore na mozgu i oštećenja hromozoma, crvena limfome i hiperaktivnost, a žuta pored svih ovih bolesti i insomniju, astmu, tumore štitne žlijezde i dr. O bojama u hrani bi trebalo mnogo više da se informišete prije nego što kupite neku namirnicu.

Teflon

Teflon sadrži perfluorooktansulfonsku kiselinu koja izaziva karcinom. Ukoliko se bar malo izgrebe recimo teflonski tiganj, ova kiselina završava u hrani koju jedete i tako uništava vaše tijelo.

Formaldehid

Ovo jedinjenje je takođe kancerogeno, a izaziva i mnoge druge zdravstvene probleme: iritaciju očiju, usta, nosa i grla. U dodiru formaldehida sa vodom dobija se metilen-glikol koji se nalazi u većini kozmetičkih proizvoda. Formaldehid se nalazi i u duhanu i nije neophodno da budete pušač, već samo da budete izloženi dimu, i već ste ugroženi i prijeti vam rak.

Mirisi

Poznato je da parfimisani mirisi izazivaju mnoge komplikacije i zdravstvene probleme, počevši od alergija pa sve do karcinoma. Oni su prepuni toksičnih materija, a nalaze se u svemu, čak i u mirišljavim svijećama.

Teški metali

Olovo je najtoksičniji metal i izaziva rak. Nalazi se svuda, jer ga industrijska postrojenja i transportna vozila ispuštaju direktno u vazduh. Međutim, i svi drugi teški metali se ponašaju isto prema vašem organizmu.

Paraben

Ova jedinjenja se nalaze u kozmetičkim proizvodima, počevši od šampona preko krema, pa sve do šminke. Izazivaju smanjenje broja spermatozoida, loše lučenje estrogena, ali i sve vrste raka.

Natrijum dodecil sulfat

Nalazi se u šamponu, kupkama, maskama za lice, pa čak i u pasti za zube. Natrijum dodecil sulfat remeti zdravu floru kože i sluzokože i tako izaziva iritaciju, a može da dovede i do raka najvećeg organa vašeg tijela, piše “Novi“.

Komentari

komentara