Magazin

OPTUŽENA ZA SAUČEŠCE U POKUŠAJU UBISTVA! – Mis BiH u suzama pred sudom: Dovoljno sam kažnjena, čuvam krave i ovce

Napisao admin

Kretanje mi je, kao nekom zločincu, ograničeno na Sarajevsko-romanijsku regiju. Čuvam krave i ovce u Han Pijesku – požalila se juče pred Sudom BiH Slobodanka Tošić, bivša mis fotogeničnosti BiH, optužena za saučešništvo u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine.


Foto: arhiva

Tošićeva je kroz suze progovorila da je besmisleno sve što joj se stavlja na teret samo zato jer nije veliki igrač.

– Nuđeno mi je da budem svedokinja. Nisam pristala jer ne znam ništa o tome. Ovo je lična osveta tužioca.

Sud BiH juče je razmatrao žalbe na presudu kojom je Slobodanka Tošić zvana Boba osuđena na dve i po godine prinudnog rada zbog pripadnosti zločinačkoj organizaciji Darka Eleza i učešća u pokušaju ubistva njegovog kuma i zakletog neprijatelja Đorđa Ždrale 2006. godine, prenosi Večernji list.

Tužilac Dubravko Čampara je zatražio strožu kaznu za Tošićevu od izrečene.

– Ona je u potpunosti izvršila svoj deo zadatka. To što druga dva člana organizacije nisu uspela u svojoj nameri likvidacije iz zasede, nema veze s njenom ulogom – istakao je Čampara.

On je dodao da je oštećeni doveden u zasedu, te da su iskorištene njegove emocije i nije bio u stanju da se odbrani.

– Druga stvar je što je jedna puška zakočila, a iz druge su mu nanesene lakše ozlede pa je ubistvo ostalo na pokušaju – kazao j

Vlado Adamović, advokat Tošićeva je istakao je da su suci ušli u sukob interesa, tako što su sudili u ovom slučaju, kao i u slučaju “Lutka” iz kojeg je ovaj predmet izdvojen.

–  Krucijalni svedok i u ovom predmetu i u “Lutki” je Anđelko Veljančić. Ako bi se ovde utvrdilo da on ne govori istinu, došlo bi u pitanje njegovo kazivanje u slučaju “Lutka”. U tom svetlu je i donesena kompromisna presuda – kazao je Adamović, osvrnuvši se na različite iskaze koje je Veljančić davao, ali i na tužioca, koji je, po njemu, manipulisao.

– Da je sudac za prethodni postupak imao uvid u sve te iskaze, optužnica nikad ne bi bila ni potvrđena, a tužilac bi bio pozvan na odgovornost – rekao je Adamović te zatražio da se Tošićeva oslobodi i da joj se ponovno sudi.

Boba namamila Eleza u klopku

Tužilac Čampara je negirao kako je ključni svedok Veljančić te podsetio na presretnuti telefonski razgovor između Eleza i Davora Mandića u kojem mu Elez govori o planu da Slobodanka namami Ždralu u klopku.

blic.rs

Komentari

komentara