Magazin

Ako ga stvarno želiš preboljeti! – Nakon raskida ove faze su neozabilazne kroz koje morate proći

Napisao admin

Znamo, kad je u pitanju prekid, najradije bi preskočila suze i probudila se u fazi kad ti više nije stalo, ali bez tugovanja stvarno nema napretka. Ovo su faze prekida kroz koje moraš proći ako stvarno želiš preboljeti nekoga.


Foto:arhiva

Poricanje: Ovo se ne događa

“Ma to je samo faza” ili “predomislit će se on”, može na trenutak zaustaviti tvoje suze i dati ti nadu da će sve biti u redu, ali dokle god poričeš da ste stvarno prekinuli, biti ćeš u zatvorenom krugu iz kojeg ćeš teško izaći van.

Ljutnja: Zašto se ovo događa?

Ti to ne zaslužuješ, uvijek si se maksimalno trudila i živiš život na način koji bi ti trebao garantirati da se ovakve stvari neće događati… Ljubavne priče često imaju sretan završetak u filmovima i crtićima, ali u stvarnom je životu to ipak malo drugačije. Smiješ biti ljuta, srećom, i to je samo faza.

Cjenkanje: Ako ova bol prođe, ja ću…

Dogovaranje, uvjetovanje… bilo da to radiš sama sa sobom ili s nekom višom silom, u fazi cjenkanja stvari su poprilično jasne – ako ova bol prođe, obećaješ da ćeš sljedeći put biti pametnija, bolja, razumnija… samo da prođe.

Depresija: Samo želim spavati

San je idealan bijeg od stvarnosti, a puno je lakše podnijeti stvarnost kada ti dan traje kraće. Padanje u depresiju i neopisiva želja za spavanjem i nekomuniciranjem s drugima je također samo faza, a što kraće traje, to bolje.

Prihvaćanje: Još boli, ali biti ću ok

Nakon prve četiri faze, jednog ćeš se dana samo probuditi i shvatiti da život ide dalje. To ne znači da nećeš više biti tužna, samo da ćeš znati da će jednom i ta tuga prestati, piše index.hr.

 

suorce.ba

Komentari

komentara