Magazin

Ne, uradila je jednu apsolutno sjajnu stvar – Mladoženja je ostavio pred oltarom. Da li je patila?

Napisao admin

Snovi, planiranja, očekivanja, uvjerenje da ste pronašli onog pravog i na kraju… on se ne pojavi na vjenčanju?! Neko bi možda pao u depresiju, ali ne i Katy Collins. Ona je imala bolji plan.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Katy je vjenčanje isplanirala do najsitnijih detalja, čak je odabrala i boju salveta.
 
“Sve je djelovalo savršeno. Njegov otac nam je pomogao, imali smo mjesto gdje ćemo živjeti, Izdvojili smo čak i sobu za bebu. Bila sam tako sretna i sigurna da imam pravog čovjeka uz sebe, da dijelimo iste planove za budućnost. Jedne noći je ušao u kuhinju blijed i sav usukan i rekao – ne mogu da te oženim”, priča Katy.
 
Njen tadašnji zaručnik čak joj je priznao da je imao paralelnu vezu.

“Nismo se posvađali, nisam mogla riječ da izgovorim. Samo sam ga gledala kako se pakuje i odlazi. Naslonila sam se na zid, skliznula do poda, uhvatila se za koljena i plakala. Bukvalno me srce boljelo, fizički me boljelo. Proveli smo devet godina zajedno, a on je rekao da ga više ne privlačim. Možda sam se malo opustila, nosila trenerke i to, ali to radiš kada si pred nekim opušten. Svi su me pitali kada će vjenčanje, a kada bih im rekla šta se desilo gledali su me sažaljivo. Prijateljica me odvela u Tursku da ne bih iznova i iznova objašnjavala”, kaže Katy.

Bilo je bolno, ali nije sve tako strašno kao što izgleda. To što je njen zaručnik uradio, za nju je bio početak novog života. Dala je otkaz, prodala pola stana koji su dijelili, automobil i odlučila da proputuje svijetom.

Ne samo da je obišla nevjerovatna mjesta kao što su Mont Everest i Tadž Mahal, već je sve uspjela da unovči. Dok je njen bivši planirao novo vjenčanje, Katy je postala prava internet senzacija. Njen blog postao je knjiga!

Da li njen bivši zaručnik ne može da se pomiri sa greškom koji je napravio ili samo želi svoj komad slave, ali on sada tvrdi da je i Katy njega varala sa prijateljem. Sa plaža na Filipinima, nova inspiracija ostavljenih žena širom svijeta kaže da to nije tačno i poručuje:

“Bila sam strašno ljuta, ali više ga ne mrzim. Učinio mi je veliku uslugu, kada se sve uzme u obzir i njemu sve najbolje. Trebalo mi je mnogo da ovo iskreno kažem, ali – ne želim mu ništa loše.”

 
 

haber.ba

Komentari

komentara