Magazin

Ostavio je pred oltarom jer je bila predebela: Pogledajte kako sada izgleda

Napisao H. H.

Prije godinu dana unazad, Pamela Doyle pripremala je vjenčanje, mislila je na trenutak kada će sa svojim zaručnikom stati pred oltar. Ali, on ju je napustio zbog njene prekomjerne težine. Poniženje je donijelo pozitivne promjene. Konačno je uspjela skinuti kilograme.

Pamela Doyle je pripremala veliki dan – vjenčanje iz snova. S partnerom je namjeravala stupiti u brak, za taj događaj je izabrala bajkovite predjele nekog škotskog dvorca. Sve je bilo spremno, ali samo nekoliko sedmica prije vjenčanja, zaručnik je iznenada napustio Pamelu. Pored velikog finansijskog gubitka i truda koji je uložila u pripremu vjenčanja, izgubila je dostojanstvo. Najgore se osjećala, kada je saznala da je razlog raskida zaruka njena prekomjerna težina.

31-godišnja Škotinja je vagala 108 kilograma, u jednoj godini je izgubila 45 kilograma. Grub raskid i rastanak, veliko podniženje i sramota su je motivirali, da svoj život okrene naopačke. Govori, da je njen bivši zaručnik šokiran, da se čudi kako joj je to uspjelo.“Naša veza je završila zbog moje težine i problema koje je prekomjerna težina prouzrokovala,“ govori Pamela. “I prije sam znala, da mu to smeta.“

Znala je da se suvišni kilogrami gomilaju zbog pogrešnog režima prehrane, ali dok nije doživjela takav šok nije pomogla samoj sebi. Nije imala snage da nešto promjeni. Da ju je ostavio skoro pred oltarom, je činjenica koja je naljutila Pamelu. Odlučila je, da bivšem partneru pokaže da može smršati, da ga natjera da požali odluku o raskidu.

Ranije su njene obroke činili hamburgeri, prženi krompir i litre gaziranih pića. Za užinu je pojela čokoladu i sladoled. “Zbog težine nisam imala nikakvog samopouzdanja, bila sam jako nesretna, praktično depresivna,“ sjeća se. “Nisam mogla pomoći samoj sebi. Moj partner je bio vojnik, zato često odsutan. Tada sam jela još više i obilnije, tražila sam utjehu u hrani. Upoznali smo se u periodu adolescencije, tada nisam bila tako debela. Počela sam se gojiti polako i priznajem – nije bilo lako živjeti sa mnom. Moje razpoloženje je bilo promjenljivo. Kada je partner došao kući, ja sam se najprije zaključavala u spavaću sobu iz koje nisam željela izaći. Običavala sam kriti se unutar četiri zida. Kupovala sam putem interneta, jer nisam željela da me neko vidi.

Pokušao mi je pomoći, naučiti me da jedem zdravije, ali nije mi uspjevalo. Onda je odlučio, da ne može više biti sa mnom.“
Pamela je pokušavala s raznim dietama, nakon izgubljenih par kilograma, debljala se još više. Nije mogla izdržati. Odlučila je potražiti pomoć ličnog trenera. Do vitke linije joj je pomogao David Wilson, koji u okviru svog posla upotrebljava kombinaciju: fitnesa, psihologije i hipnoze.

“S hipnozom pokušavam poboljšati njen odnos prema životu. Kada je došla bila je na dnu, bila je prepuna negativnih misli,“ objašnjava. “Najprije sam je ojačao psihički, to je bio uslov da ne izgubi volju zbog fizičkih treninga. Poslije smo počeli s kretanjem, 30 minuta šetnje pet do šest puta sedmično. Pamela je dobar primjer svima koji žele izgubiti kilograme.

Puno ljudi misli da je to nemoguće. Motivacija, odlučnost i istrajnost vode do promjene i odbacivanja loših navika. To se vidi i isplati nakon nekog vremena namjenjenog svom cilju. “

Ona je još uvijek u kontaktu sa svojim bivšim partnerom i nada se, da će se bivši zaručnik predomisliti. “Osjećam se odlično, opet sam pridobila samopouzdanje, drago mi je da je moj bivši bio iznenađen, da nije mogao vjerovati vlastitim očima promjenu koju je vidio na mom tijelu.“

vizita.si

Komentari

komentara