Magazin

Niko nije mogao vjerovati – Rođena djevojčica koja je šokirala sve ljekare!

Napisao admin

Djevojčica koja je rođena bez krvi, krenula je u školu, četiri godine nakon čudotvornog ozdravljenja. Tokom trudnoće, tijelo Eme Vinje apsorbovalo je svu krv fetusa koji je bio u njoj. Ljekari su bili u čudu kada je rodila kćerku bez krvi, piše britanski Telegraf.


Djevojčica (Foto: Ekskluziva)

Mejsina majka se prisjeća: “U trudnoći sam imala utisak da nešto nije u redu. Osjećala sam naduvenost, a Mejsi je prestala da se pokreće u stomaku“.

Kada je rođena, u decembru 2009. šest nedjelja prije vremena postojala je bojazan da će Mejsi imati oštećen mozak. Nakon dvije nedjelje provedene na intenzivnoj nezi, tokom koje je primila tri transfuzije krvi, prešla je sve razvojne faze i sada kao četvorogodišnjakinja impresionira učitelje u školi.

“Bila je to nevjerovatna situacija, niko od ljekara nikada nije čuo za takav slučaj. Zabilježeni su slučajevi djece koja su rođena s malom količinom krvi, ali Mejsi je imala nula hemoglobina“, ispričala je Ema.

Dodaje kako su ljekari nju i supruga Muka upozorili da bi Mejsi mogla da ima oštećen mozak jer zbog nedostatka krvi, u materici nije imala kiseonika.

“Veliki korak je bio kada je počela da govori. Kada je rekla svoju prvu riječ – tata – s 15 mjeseci, bilo je to pravo olakšanje i veoma emotivan trenutak“, ispričala je Ema.

Ostaje misterija kako je djevojčica uopšte rođena bez krvi.

“Testirali su moju krv i otkrili da je sva krv iz njenog malog tijela apsorbiovana u moje. U sličnim slučajevima, kada bi se to dogodilo, obično je majka tokom trudnoće doživjela neku traumu – pad ili nesreću. Meni se ništa slično nije dogodilo tokom trudnoće. Najbolja teorija koje su se ljekari sjetili jeste da su se membrane u materici trljale jedna o drugu, što je dovelo do rupture, zbog čega je došlo do toga da se krv iz njenog tijela premjesti u moje. Ali niko ne može biti potpuno siguran“, zaključuje Ema koja je pre nekoliko mjeseci rodila još jedno dijete bez ikakvih komplikacija.

buka

Komentari

komentara