Magazin

Gola istina – Tijanini roditelji napokon progovorili o monstrumu koji im je ubio kćerku!

Napisao admin

Bilo koja kazna manja od maksimalnih 40 godina, za nas je neprihvatljiva.


Tijanini roditelji (Foto: Ekskluziva)

Sve drugo, pa i da dobije 39 godina je poraz. Ne želimo da se ovo shvati kao naš pritisak, ali jednostavno, za ono što je učinjeno našoj nedužnoj Tijani, koja nikome nikada ništa loše nije učinila, mora da se izrekne maksimalna kazna. Neću se pomiriti ni sa jednom drugom sankcijom. Za nas, druga kazna ne dolazi u obzir!
Tijanini roditelji napokon progovorili o monstrumu koji im je ubio kćerku!
GALERIJA

Srca prepunog bola, to je jučer poslije datog iskaza pred zamjenikom višeg javnog tužioca u Subotici, izgovorio Igor Jurić, otac svirepo ubijene petnaestogodišnje Tijane, za čiju je smrt osumnjičen Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina. Oboje roditelja kategorično su izjavili da se pridružuju krivičnom gonjenju osumnjičenog za smrt njihove kćerke.

 

Iznova preživljavajući agoniju kroz koju su prošli dok je trajala dvanaestodnevna potraga za njihovom nestalom kćerkom, djevojčicini roditelji, otac Igor i majka Mirjana, jučer su pred zamjenikom subotičkog višeg tužioca, predočili šta se dešavalo i kako su proticali dani, neposredno prije nego što je Tijana nestala.

 

– Ponovio sam da sam u vrijeme Tijaninog nestanka bio u Belgiji i da me je o onome što nas je zadesilo supruga odmah obavijestila i da sam se vratio u Bajmok najbrže što sam mogao – navodi Igor Jurić. – I supruga Mirjana je predočila sve ono što je bilo do trenutka nestanka naše kćerke.

 

Ispričala je da je Tijana prethodno bila na moru, i da je po povratku otišla u Bajmok kod bake i dede, da se vidi sa drugarima, sa kojima je i te kobne večeri 25. jula otišla na turnir u malom fudbalu na sportski teren „Rata“, gdje je poslije ponoći nestala.

 

Govorili su ucveljeni roditelji i o danima potrage i nadi da će njihova djevojčica biti nađena živa i vraćena kući.

 

Pored strepnje da bi osumnjičenom za Tijanino ubistvo mogla biti izrečena manja kazna od maksimalnih 40 godina, Igora Jurića, kako kaže, zabrinjava i nepoznanica da li je osumnjičeni eventualno imao pomagače, koji sada finansiraju njegovog branioca.

 

– Interesuje me ko su ti ljudi koji sada plaćaju advokata iz Beograda – pita se Igor Jurić. – Vrlo je mučno bilo čitati njegov iskaz u kojem je naveo da nema novca da angažuje branioca, zbog čega je i dobio advokata po službenoj dužnosti, a onda poslije nekoliko dana, saznaje se da je odabrao ko će ga braniti. Sve to nas navodi na sumnju da je neko za neku protivuslugu pristao da to finansira.

 

Đurićev branilac, beogradski advokat Viktor Gostiljac, nije prisustvovao davanju iskaza Tijaninih roditelja.

 

MOGUĆI SVJEDOCI

 

Igoru su se jučer javili mladić i djevojka i sami se ponudili da svjedoče o Draganu Đuriću i njihovom neprijatnom iskustvu sa njim prije sedam godina u Bajmoku.

 

– Tvrde da je Đurić htio nasilno da odvedu djevojku, koja je tada bila maloljetna, ali da u tome nije uspio, jer je mladić, koji se sada nudi kao svjedok, uspio da je odbrani i spase – predočava nam Igor tvrdnje dvoje mladih, mogućih svedoka. – Đurić je tog mladića udario flašom po glavi, a u subotičkom sudu se vodio i postupak zbog toga.

novosti

Komentari

komentara