Magazin

Vaspitne mjere bogate majke: “Kćerku plaćam da mi bude sluga još od 5-te godine”

Napisao H. H.

Jedna bogata majka je podjelila sa nama detalje svojih metoda odgoja djece što je mnoge ljude iznenadilo. Ona je sigurna da su njene mjere ispravne a čak tvrdi da su je i psiholozi pohvalili.

Ako ste se ikada pitali zašto neko u životu dobije sve, a neko ništa ili kako to da neko postane bogat i uspešan, a drugi ne uspeva ni uz sav mogući trud, znajte da niste jedini. Mnogi misle da je osnovni razlog poreklo i da oni rođeni u siromašnim porodicama ostaju siromašni ili, u najboljem slučaju, prosečni.

Jedna mama milionerka je odlučila da sa svima podjeli svoje mjere odgoja za koje kaže da su je psiholozi pohvalili. Ona je rođena u siromašnoj porodici, dete je rodila u 17. godini, a kada je proslavila 21. rođendan, postala je beskućnica. Ipak, ona je u 23. godini zaradila prvi milion!

Danas je uspešna poslovna žena, majka petoro dece i baka nekoliko unučića. Ona veruje da vam sudbina zavisi od vaspitanja u detinjstvu, a ovo su njeni principi odgajanja dece! 1. Cilj mora da postoji još u detinjstvu: Mnogi roditelji bi voleli da im deca u budućnosti budu lekari, biznismeni, predsednici… Ali mnogi od njih ništa ne rade po tom pitanju.

Još u detinjstvu morate da objašnjavate detetu šta koja struka tačno radi, kako njihov život izgleda i koji su benefiti određenog zanimanja. Tako će se u detetu još u detinjstvu probuditi želja za određenom profesijom, pa će se još u osnovnoj školi truditi da obezbedi sebi uslove za to, počevši od znanja i dobrih ocena,prenosi Pult

Ne ističite novac kao glavnu prednost ako ne želite da odgajite pohlepnog materijalistu! Naučite dete da voli rad: Deca kojoj se u detinjstvu rad predstavlja na ovaj način nikada neće želeti da pokrenu svoj biznis ili budu posvećeni poslu. Ja sam svoju kćerku već sa 5 godina počela učiti da cijeni rad i novac.

Nisam joj davala ništa na gotovo i pitala sam je šta bih voljela da radi da bi zaradila od mene novac. Rekla sam joj da to treba da bude neki običan posao a da će kad završi školu imati mnogo bolji posao i mnogo novca. Shvatila je moje riječi i rekla je da bi voljela zalijevati cvijeće u bašti, meni pomagati u kuhinji i u čišćenju

Od tada ona sa ponosom sve radi i pomaže mi, a onog trenutka kad joj dadnem novac za slatkiše njeno lice se naprosto ozari. I tako malena ke shvatila da za sve se treba potruditi i na ovaj način će biti vrijednija i cijeniti novac više. Savjetovala bih sve ljude da ne daju djeci ništa na gotovo. Mnogi roditelji me osuđuju što puštam dijete da sa mnom čisti kuću, ali kad vidim da njihova djeca provode čitav dan igrajući nasilne igrice još sam sigurnija da radim ispravnu stvar.

Komentari

komentara