Magazin

Svekrve – Šest tipova majki vaših muževa i kako ih preživjeti!

Napisao admin

Možete da izaberete muža, ali svekrvu, nažalost, ne možete da birate. Odnos između snahe i svekrve je toliko puta analiziran da se sa lakoćom pretvorio u vic, angedotu, ali i u domen psihoanalize. Mi vam otkrivamo sve tipove svekrva, i, što je važnije, načine na koje bi trebalo da im pristupite…


Svekrva (Foto: Cure.ba)

“To je posebna veza, u koju ćete vjerovatno morati da uložite dosta energije i strpljenja. U njoj su obe strane programirane da budu sumnjičave jedna prema drugoj”, otkriva novinarka Katty Rink, koja se intenzivno bavila ovom temom.

A evo i rezultata njenog istraživanja…

1. Parni valjak

Ona maršira kroz vašu kuću i izdaje naređenja u vezi sa izmjenama koje morate napraviti. Prije nego što stigne, zahtijeva da joj se napravi čaj, što morate uraditi nezavisno od toga čime se u tom trenutku bavite. Ona će vam rado reći u čemu griješite, u svim sferama: od vašeg načina peglanja do vaspitavanja djece.

Najčešća izjava:  “Hvala Bogu što sam stigla baš sad”

2. Idealna baka

Slično kao i parni valjak, ona se najbolje snalazi u situaciji kada dobijete djecu. Čini se kao da je čitavog života radila kao savjetnik za dojenje. Davaće vam savjete i kad ih tražite i kad nemate želju za tim.

Najčešća izjava: “Daj ga meni, baka zna kako se brine o deci”

3. Neodgovorna i nezainteresovana

Ovaj tip svekrva se ne snalazi baš najbolje sa djecom. Ako ih ostavite sa njom, nakon što se vratite sa posla vidjećete da bebi pelene još nisu promijenjene, da večera nije na stolu, igračke su na sve strane po stanu. Ona je uglavnom dobronamjerna, i vi ne želite da je povredite, ali djecu joj ne ostavljajte!

Najčešća izjava: “Nemam vremena.”

4. Lijevo smetalo

Uvijek želi da vam pomogne, “cupka” oko vas tražeći šta može da uradi za vas, ali uvijek nekako uspijeva da napravi još veći nered, i redovno unese dodatnu nervozu u situaciju. Sve u svemu, jako vas iritira.

Najčešća izjava: “Jel’ ti smetam? Izvini, izvini, izvni, pomoćiću ti samo reci”

5. Manipulatorka

Ako vam je trebalo skoro godinu dana da shvatite da će svaka vaša (nepromišljena) izjava biti “spinovana” i proslijeđena dalje u korist vaš štete, vi definitivno imate posla sa manipulatorkom. Ona nije agresivna (previše je inteligentna za to), ali konstantno radi na podrivanju vašeg autoriteta, a ako joj to samo pomenete napraviće od čitavog slučaja dramu epskih razmjera.

Najčešća izjava: “Sve što tražim je samo malo poštovanja. Mislim da zaslužujem toliko?”

6. Snob

Shvatite već jednom: ona vas nikada neće prihvatiti. ne znate ispravno da koristite escajg, vaša porodica ima seoske korjene, a vaše društvo je užasava.

Najčešća izjava: “Vjenčanje petkom a imaćete DJ-a? U redu, to mora da je bila jeftinija varijanta. Naravno, jasno ti je da se nećemo dugo zadržavati…”

24sata.rs

Komentari

komentara