Magazin

Stavio posao ispred porodice, a onda mu je sin umro: Poruka ovog oca natjerat će vam suze na oči

Napisao H. H.

Vlasnik kompanije, koji za osam godina nije koristio više od sedam dana godišnjeg odmora, pozvao je roditelje da stave ‘porodicu ispred posla’ nakon iznenadne smrti svog osmogodišnjeg sina.

U dirljivoj poruci na portalu Linkedin, Amerikanac iz Oregona J.R. Storment otkrio je da je za saznao da mu je sin umro u snu usred telefonske konferencije s 12 osoba.

Majka Džesika Brendiz našla je sina Vajlija mrtvog u krevetu. Dječak je imao blag oblik dječje epilepsije, ali se prije tri sedmice bolest iskomplikovala.

J.R. je tog kobnog dana otišao na posao rano ujutro, a da prethodno nije provjerio da li je s djecom sve u redu, piše u emocionalnoj poruci i upozorava roditelje da ‘grle svoju djecu’ i da ne ‘ostaju na poslu do kasno uveče’.

Osnivač sistema za upravljanje troškovima ‘Cloudability’, sa sjedištem u SAD, napisao je da često trošimo dragocjeno vrijeme na stvari koje to ne zaslužuju i da kasnije žalimo zbog toga kada vremena više nema.

– Ako iz ovoga može da se izvuče neka pouka, onda mogu samo da podsjetim druge i (sebe) da ne propuštamo važne stvari uživotu – napisao je on.

Nakon što primio poziv od supruge Džesike, morao je da čeka dva i po sata prije nego što je najzad vidio sina i oprostio se od njega, jer je ljekar morao da ga pregleda.

– Legao sam pored njega u krevet koji je volio, držao ga za ruku i uporno ponavljao: ‘Šta se desilo drugar. Šta se desilo?’ Ostali smo pored njega možda pola sata i milovao sam ga po kosi prije nego što su ga odvezli – pričao je.

Vajlijeva majka je napisala da je život vrlo osjetljiv i da vrijeme koje nam je na raspolaganju može biti surovo kratko.

– Ako ste roditelj i imate mogućnost da provodite više vremena s djecom, onda to uradite. Kada vrijeme prođe, ostaju vam samo fotografije. Vrijeme nema cijenu i ne treba ga rasipati. Koristite dane odmora i budite s djecom. Nećete se kajati zbog imejlova koje niste poslali – napisala je ona, piše “Blic“.

Komentari

komentara