Magazin

Bacao je na beton, udarao šakama po licu: Halid Muslimović prebio ljubavnicu

Napisao H. H.

Ukoliko se Halid Muslimović ne pojavi na ročištu u Osnovnom sudu u Banjoj Luci, zakazanom za 26. septembar ove godine, uhapsit će ga Sudska policija Republike Srpske.

Banjalučko tužilaštvo optužilo je ranije poznatog pjevača Halida Muslimovića za krivično djelo nanošenje tjelesnih povreda Sonji Bašić, a u sudskom pozivu koji je upućen optuženom, osim hapšenja, prijeti mu čak i mjera pritvora.

– U slučaju da se na ovaj poziv ne odazovete, niti svoj izostanak opravdate, bit ćete prinudno dovedeni, a protiv Vas može da se odredi pritvor. Dužni ste o svakoj promjeni adrese ili namjeri promjene adrese odmah da obavijestite ovaj sud. Poučavate se da možete da uzmete branioca i da branilac može biti prisutan na glavnom pretresu – navedeno je u sudskom pozivu Muslimoviću.

Kritični događaj odigrao se 27. jula prošle godine u periodu od dva do tri sata ujutro, na relaciji magistralnog puta Banja Luka – Kozarac, a Muslimović nije štedio udarce, ugrize, niti pogrdne riječi prema Bašić, s kojom je bio u emotivnoj vezi.

– Je… te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja. Vozati ću te u gepeku, mrak će te progutati – govorio je Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je nakon kraće prepirke s oštećenom u svom automobilu Peugeot 607 udario Bašić više puta šakom u lice.

– U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača gdje je sjedila oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton – navodi se u optužnici.

Nakon što je bacio na beton, Muslimović je podigao Bašić, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo, Bašić je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

Oštećena je zadobila krvne podlive na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podliva s unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podliva desne podlaktice, krvni podliv s leđne strane grudnog koša desno i oguljotine kože unutrašnje strane lijevog lakta, precizirano je u optužnici.

Nakon iživljavanja, Muslimović je Bašić ugurao u auto, a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banju Luku. Nakon što mu je zaprijetila da će pozvati policiju, Muslimović je, uz psovku na račun policije, zaprijetio Bašić da će je progutati mrak.

Na glavnom ročištu koje je zakazano za 26. septembar saslušat će se samo dva svjedoka tužilaštva, i to oštećena Sonja Bašić i vještak sudske medicine Milan Srdić. Tužilac je zatražio da Osnovni sud u Banjoj Luci nakon provedenog postupka optuženom Halidu Muslimović za krivično djela tjelesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 maraka, a za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti novčanu kaznu od 400 maraka.

Osim saslušanja dva svjedoka tužilaštvo će na glavnom pretresu izvesti i u sudski spis uložiti 20 materijalnih dokaza protiv optuženog Halida Muslimovića.

– Smatram da postoji dovoljno dokaza koji pružaju osnov za tvrdnju da je Halid Muslimović počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret optužnicom – zaključili su u tužilaštvu, prenosi “Avaz“.

Komentari

komentara